Vi ste ovdje:Početna » Vijesti » Na rođendan Makarske slatko iznenađenje na rivi: U mega torti Srednje strukovne škole guštat će građani

Na rođendan Makarske slatko iznenađenje na rivi: U mega torti Srednje strukovne škole guštat će građani

Na rođendan Makarske slatko iznenađenje na rivi: U mega torti Srednje strukovne škole guštat će građani
Da rođendan Makarske ne bi protekao bez torte, pobrinula se Srednja strukovna škola Makarska s ravnateljem Momirom Sumićem. Lijepa je ovo prigoda da budući kuhari, slastičari i konobari pokažu da su mladi ljudi sa znanjem i potencijalom, nadasve velikom željom da se prihvate velikih izazova, sve uz potporu svojih nastavnika.

Već nekoliko dana Aktiv ugostiteljstva makarske Strukovne s predsjednicom Ines Grabovac predano radi na pripremi izrade torte, a jučer je zamirisala i pećnica. Puno je posla jer nije riječ o običnoj rođendanskoj slastici već mega torti. Ponosno ističu da prvi put u povijesti škole izlaze s logom aktiva škole, kako bi promovirali samu školu i ugostiteljsko zanimanje.

Ideja o tako nečem velikom i slatkom, a u čemu će guštati građani rodila se u Gradu Makarskoj.

- Na poziv Dražena Kuzmanića, pročelnika Odjela za društvene djelatnosti Grada Makarske, o njihovoj ideji, da za Dan grada napravimo veliku tortu, nastavnici kuharstva Iva Lučić, Paško Šuto i ja pristali smo na taj izazov. S obzirom da u školi nemamo tehničke uvjete za izradu tako velike torte, u pomoć nam je priskočio kolega Berislav Lacković, šef kuhinje Hotela Jadran Tučepi. Tehničku potporu uz Hotele Tučepi i veliku susretljivost Ljubomira Ljubičića, pružili su nam i iz hotela Miramare ustupivši nam hladnjaču, a kalupe smo dobili od slastičarnice Romana, doznajemo od Ines Grabovac, a koja nam otkriva i da su u sklopu izrade torte, uklopili radionicu za učenike, a u kojoj je Marijana Herceg iz Romane ustupila svoje vrijeme i znanje.

Iz prve ruke doznajemo da su u izradi torte sudjelovali svi učenici koji imaju predmete kuharstvo s vježbama, te kuharstvo sa slastičarstvom. To ne znači da se nije odvijala nastava u školi dok su učenici vrijedno radili na slatkom brendu svoje škole. Ravnatelj Sumić sa svojim timom potrudio se da školski sati normalno teku.

Mega torta Srednje strukovne škole će biti uistinu vrijedna divljenja. Pravokutnog je oblika, a dimenzije su 160 x 120cm. U izradu je utrošeno 30 kg kreme i isto toliko biskvita. Sigurno će dobiti i visoke ocjene građana jer na rivi će biti podijeljeno 700 slatkih komada s okusom čokolade i naranče.

- Zato svi u srijedu u 17 sati na rivi pored hotela Biokovo svi na degustaciju. Naši učenici koji se školuju za konobare, zajedno sa svojim nastavnicima Mihaelom Pear i Goranom Mirosavljevićem, posluživat će tortu – poziva Ines Grabovac, predsjednica aktiva ugostiteljstva Srednje strukovne škole Makarska.

 

 

J. Morović/SŠ

 

 

 

 

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh