Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » Savjetovalište Lanterna nastavlja s projektima: Grupe samopomoći za građane, radionice za mlade

Savjetovalište Lanterna nastavlja s projektima: Grupe samopomoći za građane, radionice za mlade

Savjetovalište Lanterna nastavlja s projektima: Grupe samopomoći za građane, radionice za mlade
Savjetovalište Lanterna započinje s provedbom projekata ‘I kao dio si cjelina!’ i ‘Možeš, ako misliš da možeš!’ uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Kroz projekt ‘I kao dio si cjelina’, projekt podrške jednoroditeljskim obiteljima nudimo usluge savjetodavnog i terapijskog rada. Od ponedjeljka kreću grupe samopomoći za sve zainteresirane građane koji žele dodatno poraditi na unaprjeđenju svog mentalnog zdravlja. Na grupe, čiji je rad baziran na uvjerenjima ‘Teorije izbora’ se mogu priključiti svi oni koji žele naučiti kako preuzeti kontrolu nad svojim životom i živjeti kvalitetniji život. -Teorija izbora nas uči da smo mi ti koji smo odgovorni za svoje ponašanje i da sami biramo kakav život želimo živjeti uz nama drage i bliske osobe. Naglasak je na kvalitetnim i dobrim odnosima jer su kvalitetni i dobri odnosi temelj sreće i mentalnog zdravlja – poručuju iz Lanterne.

Termini grupa samopomoći su ponedjeljkom od 18 do 19 i od 19 do 20 sati. Grupe će voditi Ivona Vučić, soc. psiholog i psihoterapeut te Matea Jukić Talaja, dipl. psiholog i psihoterapeut.

Radionice za mlade ‘Možeš, ako misliš da možeš!’ su namijenjene mladima koji žele dodatno raditi na sebi, jačati svoje kapacitete, poboljšati svoje vještine za lakši i brži ulazak u poslovni svijet, ali i za sve one koji smatraju da do sada nisu usvojili dovoljno praktičnih znanja iz područja financija, prezentacija, komunikacijskih vještina.

Prvih pet radionica će se održati 19.11., 20.11., 21.11., 3.12. i 4.12.2018. godine od 16 do 18 sati u prostoru Savjetovališta Lanterna. Teme radionica su: pisanje životopisa, financijska pismenost, uspješna komunikacija, tko sam ja, kako se kvalitetno predstaviti. Voditeljica radionica za mlade je Glorija Matić, mag. soc. politike.

I za grupe samopomoći i za radionice za mlade broj sudionika je ograničen. Prijaviti se može na broj telefona 0989591594 ili broj telefona 021/616-992.

-Sve naše aktivnosti su za naše korisnike besplatne – naglašavaju u Savjetovalištu Lanterna.

 

 

J.M..

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh