Vi ste ovdje:Početna » Vijesti » Volonterska akcija u Parku prirode Biokovo: Mladi obnavljali suhozide i puteljke

Volonterska akcija u Parku prirode Biokovo: Mladi obnavljali suhozide i puteljke

Volonterska akcija u Parku prirode Biokovo: Mladi obnavljali suhozide i puteljke
Nakon volonterske akcije u svibnju u NP Krka, učenici Obrtno- tehničke škole Split, Srednje škole Ivana Lucića iz Trogira i Centra za pružanje usluga u zajednici Split obnavljali su suhozide i puteljke u Biokovskom botaničkom vrtu Kotišina.

Četiri grupe mladih, tri lokacije u Parku prirode Biokovo, ukupno 21 učenik i korisnici Centra za pružanje usluga u zajednici Split, tri voditelja nastavnika/odgojitelja, tri projektna voditelja, dva iz Parka prirode Biokovo i četiri mentora iz Udruge Dragodid su obnovili suhozide, puteljke, podzide i edukativne ploče u Botaničkom vrtu “Kotišina” u Parku prirode Biokovo.

Odrađeno je ukupno 126 volonterskih sati, a obnovljeno je 15 metara suhozida, 2 puteljka, edukativna ploča i podzid s klupicom koja će služiti kao odmorište. Prije odlaska na teren mladi volonteri i njihovi voditelji posjetili su Prezentacijski centar „Adrion – srce planine“ gdje su se upoznali sa prirodnom i kulturnom baštinom Biokova kao i načinom izrade suhozida.

U akciji su sudjelovali: Obrtna tehnička škola Split, Srednja škola Ivana Lucića, Centar za pružanje usluga u zajednici Split, Dragodid, Liga Prevencija Split,Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce i Park prirode Biokovo.

-Čestitamo našim mladim volonterima i njihovim voditeljima na odličnoj volonterskoj akciji u Parku prirode Biokovo - ističu domaćini.

-VOLontIraj za PRIRODU, VOLontIraj za SEBE! – školski volonterski programi u zaštićenim područjima prirode projekt je koji promovira i potiče provedbu programa školskog volontiranja u zaštićenim područjima prirode te uključuje i rad na razvoju socijalnih vještina kod mladih. Nakon serije od tri edukativne radionice, mladi volonteri počeli su aktivno sudjelovati u volonterskim akcijama. Za sada su već odrađene dvije, a čekaju ih i akcije u PP Telašćica i PP Vransko jezero. Svaka akcija nosi svoje specifičnosti pa tako mladi stječu različita znanja, vještine i vrijednosti vezane za volontiranje, prirodu i održivi razvoj – ističu u JU Park prirode Biokovo.

 

 

J.M./JU PP Biokovo

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh