Vi ste ovdje:Početna » Mozaik » Gradsko društvo Crveni križ Makarska: Projektu „Pružam ti ruku“ odobreno 2.103.036,10 kn iz Europskog socijalnog fonda

Gradsko društvo Crveni križ Makarska: Projektu „Pružam ti ruku“ odobreno 2.103.036,10 kn iz Europskog socijalnog fonda

Gradsko društvo Crveni križ Makarska: Projektu „Pružam ti ruku“ odobreno 2.103.036,10 kn iz Europskog socijalnog fonda
Projektu Crvenog križa Makarska Pružam ti ruku koji je nastao kao nastavak projekta pomoći i njege u kući, a koji je CK Makarska započeo još 2011. po programu Javnih radova HZZ-a u okviru projektnih prijedloga „Zaželi- Program zapošljavanja žena“ i financira se sredstvima iz Europskog socijalnog fonda odobreno je preko 2,1 milijun kn. Naime, ukupna vrijednost projekta iznosi 2.103.036,10 kn sa stopom financiranja od 100 %.

Cilj ovog projekta je zapošljavanje 12 žena u nepovoljnom položaju, osnaživanje i unapređenje njihovih radnih potencijala u lokalnoj zajednici te pružanje kvalitetne podrške za 60 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

„Kroz programe obrazovanja za njegovateljicu i vizažisticu za 7 žena će se osigurati dugoročni učinci na njihovu radnu aktivaciju kao i na povećanje njihove zapošljivosti i nakon završetka projekta. Predviđena je projektom i nabava bicikla za pripadnike ciljane skupine te oprema za Gradsko društvo CK za kvalitetnu provedbu projekta. Partneri u projektu Pružam ti ruku su Grad Makarska i općine; Podgora, Tučepi, Gradac i Brela, te obvezni partneri Centar za socijalnu skrb Makarska i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Split. Projekt je pripremila JU Makarska razvojna agencija MARA, a ravnateljica Lidija Vukadin Vranješ tijekom provedbe projekta imenovana je za voditeljicu projekta uz koju će GDCK Makarska zaposliti i novoimenovanog koordinatora – administratora projekta, kaže Gloryan Grabner, ravnatelj Gradskog društva Crveni križ Makarska.

Grabner ističe kako je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava,Upravljačko tijelo Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. objavilo 21. odluku o financiranju za 10 projekata u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi- Program zapošljavanja žena“ koji se financira iz sredstava EU a među kojima se nalazi i ovaj projekt CK Makarska.

 

J.G.

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh