Gradska plaža pod budnim okom spasilaca

Na makarskoj plaži je konačno življe, a gosti sigurnije i opuštenije odmaraju i ove sezone za što su zaduženi mladići iz Spasilačke službe. Na gradskoj plaži, od Sv. Petra pa prema zapadu do „Bube“ nalazi se pet tornjeva s kojih spasioci budno promatraju sve što se miče na moru i na plaži. Ljeto je mirno poručuju, samo se djeca često izgube, pa  preporučaju roditeljima veći oprez. 

-Spasilačka služba na gradskoj plaži ima deset angažiranih licenciranih spasilaca. Duž plaže pet je postavljeno pet tornjeva tako da je pokriven cijeli ovaj prostor gdje je frekfencija ljudi velika, kaže Ante Ostojić, voditelj Spasilačke službe kojeg smo susreli na plaži. On kordinira radom  spasilaca i  u koordinaciji s Gradskom centrom Osejava nastoji svaki problem što brže riješiti. Na upit je li sve mirno i u kakvim situacijama se najčešće traži pomoć na plaži, kaže kako najčešće interveniraju zbog djece koja iskoriste trenutak nepažnje roditelja i odlutaju. Evo, samo zadnjih dana, od kada je počela gužva, intervenirali smo tri ili četiri puta na plaži u pronalaženju izgubljene djece. Još je nekako i lakše riješiti problem kada imamo dijete pa ga roditelji traže nego li obrnuto. Srećom sve se do sada to uspješno rješavalo, kaže Ostojić. Potvrđuje kako nije bilo intervencija na moru, a osim nestanka djece koja se izgube iz vidokruga roditelja najčešće se spasiocima obraćaju zbog sitnih ozljeda.

U ophodnji plažom susreli smo i Lea Matijaševića jednog od deset angažiranih licenciranih spasilaca za ovu sezonu koji radi ovaj posao već treće ljeto. Sada je brucoš i rad u baywatchu i svaka zarađena kuna ovog ljeta dobro će doći u studentskim danima. Radi se tri mjeseca kaže Leo i to od 11 do 19 sati. Nije teško ali se mora biti maksimalno koncentriran i paziti. Koncentrirani su i paze vrijedni spasioci na makarskoj plaži i sve zadaće izvršavaju odgovorno pa im sa zadovoljstvom što ih imamo na gradskoj plaži možemo poželjeti što manje intervencija.    

    

J.Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh