Priopćenje tajnice Dragice Roščić povodom 3. sjednice Upravnog odbora LAG-a Adrion

Treća sjednica Upravnog odbora Lokalne akcijske grupe Adrion održana je 22. srpnja. Skupštinom je prema odluci Upravnog odbora presjedao Mirko Vrcan, dopredsjednik LAG-a Adrion. Na početku sjednice u Upravni odbor kooptirani su novi članovi i to gradonačelnik Tonči Bilić i Lori Veličković. Potom su uslijedile redovne točke: usvajanje zapisnika sa 2. sjednice Upravnog odbora  i prihvaćanje izvještaja o provedenim aktivnostima. Također, LAG-u se pridružilo još 6 novih članova iz gospodarskog i civilnog sektora. Osim redovnih točaka, kao točka dnevnog reda ostavka predsjednice Lidije Vukadin Vranješ primila se na znanje od strane Upravnog odbora. Ista će se predložiti Skupštini na usvajanje, a Nadzorni odbor je pozvan da iskoristi statutarno pravo i sazove izvanrednu Skupštinu.

Članovi Upravnog odbora razmotrili su Odluku o odabiru te Ugovor o dodjeli sredstava Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koji u budućem razdoblju između ostalog, obvezuje LAG na profesionalizaciju, formiranje ureda, te označavanje istog ureda propisanom informativnom pločom o sufinanciranju rada iz pretpristupnog programa IPARD. Gradonačelnik Tonći Bilić izrazio je interes za formiranje ureda u prostorima Grada Makarske, te je najavio da će u najkraćem roku provjeriti mogućnosti sklapanja Ugovora o zakupu poslovnog prostora između Grada Makarske i LAG-a Adrion. Donesena je i Odluka o profesionalizaciji obavljanja poslova tajnika, te je na temelju iste doneseno Rješenje o  zasnivanju radnog odnosa Dragice Roščić, tajnice LAG-a Adrion do kraja mandatnog razdoblja, odnosno do 31. listopada 2014.

Članovi Upravnog odbora raspravljali su i o pripremi 2. skupštine Upravnog odbora. Tako je formirana radna skupina koja će raditi na prijedlogu novog Statuta koji će se podnijeti Skupštini na usvajanje. Za članove radne skupine izabrani su: Dragica Roščić, Lori Veličković i Alen Katavić.

Tajnica Dragica Roščić osvrnula se je na financijsko stanje, te je predložila buduće aktivnosti, projektne ideje i moguće edukacije koje će provoditi LAG Adrion koje su članovi Upravnog odbora prihvatili. Sljedeći korak je provjera prihvatljivosti troškova istih na sastanku po pitanju provedbe 1. natječaja za Mjeru 202 u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, kojemu će prema odluci Upravnog odbora prisustvovati tajnica.

Nakon provjere prihvatljivosti troškova prijedlozi budućih aktivnosti, projektnih ideja i program edukacije će se prezentirati i Skupštini. Drago mi je da su predstavnici Grada Makarske pokazali interes za rad LAG-a Adrion. Nadam se da će i u budućem radu aktivno sudjelovati, te svojim konstruktivnim prijedlozima pomoći LAG-u Adrion da bude još uspješniji i transparentniji. Teritorijalna povezanost i suradnja na području LAG-a Adrion jedan je od uvjeta za dobro funkcioniranje.

 

Piše Dragica Roščić

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh