Vi ste ovdje:Početna » Vijesti » U OŠ Tučepi izložba do 23. studenoga: Domovinski rat – Tučepi u znak sjećanja na žrtvu Vukovara

U OŠ Tučepi izložba do 23. studenoga: Domovinski rat – Tučepi u znak sjećanja na žrtvu Vukovara

U OŠ Tučepi izložba do 23. studenoga: Domovinski rat – Tučepi u znak sjećanja na žrtvu Vukovara
U općinskoj vijećnici Tučepi održana je izložba “Domovinski rat – Tučepi” u znak sjećanja na žrtvu Vukovara. Riječ je o projektu Osnovne škole Tučepi pod vodstvom predmetne učiteljice povijesti Petre Markotić.

Sudjelovali su učenici 7. i 8. razreda sa svojim literalnim radovima, te učenici od 5. do 8. razreda s likovnim radovima. Osim učeničkih radova, izložba je sadržavala i statističke podatake o prognaničko-izbjegličkom pitanju, brojke vezane uz financije, obrazovanje, prehranu i smještaj izbjeglica i prognanika, niz fotografija tučepskih branitelja te prilog vezan uz angažman žena u Domovinskom ratu kroz Bedem ljubavi i priču o Danijelu Džoji.

Prigodni program započeo je himnom koju su otpjevali članovi Školskog zbora pod vodstvom predmetnog učitelja Marina Ercega. Učenica 8. razreda pročitala je “Priču o gradu” Siniše Glavaševića. Pročitan je literarni rad učenice Zdravke Ivandić “Izbjeglice iz naše škole”, koji je napisala sa samo 10 godina, davne 1994. Potom su učenici pročitali svoje literarne radove na temu “Vukovar.” Program je zaokružen pjesmom školskog zbora Moja domovina.

Izložbu su svojim dolaskom uveličali načelnik Općine Tučepi Ante Čobrnić i zamjenik načelnika Vjekoslav Šimić.

Izložba se može pogledati u hodnicima Osnovne škole Tučepi od 16. do 23. studenoga.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara bit će obilježen i 16. studenoga paljenjem svijeća u predvorju Osnovne škole Tučepi.

 

 

J.M./OŠ Tučepi

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh