Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » Posljedice velikog potopa u Makarskoj: Plivala teretana i kuglana na Sportskom centru, u Adrionu – srce planine 5 cm vode, poplavljeno prizemlje Doma zdravlja

Posljedice velikog potopa u Makarskoj: Plivala teretana i kuglana na Sportskom centru, u Adrionu – srce planine 5 cm vode, poplavljeno prizemlje Doma zdravlja

Posljedice velikog potopa u Makarskoj: Plivala teretana i kuglana na Sportskom centru, u Adrionu – srce planine 5 cm vode, poplavljeno prizemlje Doma zdravlja
Skoro 120 litara kiše, koliko je noćas palo u Makarskoj, poplavilo je četrdesetak prizemnih prostora i onih koji se nalaze na nižoj razini.

Najveće posljedice obilna kiša je ostavila u teretani i kuglani Gradskog sportskog centra Makarska te u Prezentacijskom centru JU PP Biokovo ‘Adrion srce planine’. U razmjere štete uvjerio se dogradonačelnik Joze Vranješ koji je obišao poplavljene prostorije.

Još uvijek ljudi iz održavanja Gradskog sportskog centra rade na ispumpavanju vode, a kolika je šteta vidjet će se kad se poplavljena teretana očiste od nanesenog blata.

- Opći potop. Sve nam je u prizemlju poplavljeno, negdje oko 1500 četvornih metara. Bujica je probila sjeverna vrata. U teretani je bilo 20 cm vode, u kuglani oko 5 cm. Imamo svoju pumpu za vodu tako da cijeli dan radimo na ispumpavanju i čišćenju. Nije zatajila infrastruktura Sportskog centra već je nanos vode i blata došao izvana. Nasreću, imamo osiguranje, a o razmjerima štete ćemo moći govoriti naknadno – doznajemo od Joška Kosovića, ravnatelja Gradskog sportskog centra Makarska. Ističe kako se razmjeri velikih padalina vide i na velikom nogometnom terenu oko kojeg je na atletskoj stazi 400-tinjak kg zemlje.

U Prezentacijskom centru ‘Adrion srce planine’ Javne ustanove Park prirode Biokovo desetak zaposlenih je pola dana izbacivalo vodu i čistilo blato.

- Na oko 170 četvornih m Centra bilo je 5 cm vode i mulja. Kupili smo danas i pumpu kako bi ubrzali saniranje posljedica – kaže nam Velimir Vidak Buljan, ravnatelj JU Park prirode Biokovo.

Ogromna kiša svoju cijenu uzela je i u Domu zdravlja Makarska iz kojeg su makarski vatrogasci ispumpavali vodu. Članovi DVD Makarska imali su još niz sličnih intervencija. Prema informacijama kojima raspolažemo, i najmanje dvadesetak automobila je plutalo u vodi.

Velika bujica omela je radove na postavljanju Božićnog grada i klizališta jer je vodena bujica s Osejave nanijela pijesak, ali i poplavila okolne prostore u prizemlju.

 

 

 

 

 

J. Morović/IvoR

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh