‘Čistoća Podgora’ i iduće četiri godine čisti javne površine

Općinsko vijeće Podgore

Na sjednici Općinskog vijeća Podgore održanoj danas vijećnici su donijeli odluku da obavljanje  komunalnih poslova čišćenja  javnih površina u  mjestima Općine povjere  ‘Čistoći Podgora’.  I dosada je te poslove obavljala ista ta privatna tvrtka sa sjedištem u Podgori. Ugovor s ‘Čistoćom Podgora’ (u  vlasništvu Darka Acingera) potpisivao se godišnje. Sada će se to odnositi na četverogodišnje razdoblje. Naime, Općina Podgora je  raspisala natječaj  na koji se javila jedino navedena tvrtka. Natječaj je i ponovljen, i opet isto. Ali i nije sve isto!

-Pregovaralo se u međuvremenu o cijenama  usluga ponuđača. Cijena usluga je prema usvojenoj odluci 600 tisuća kn godišnje za obavljanje poslova čišćenja javnih površina u  svim mjestima općine Podgora. Cijena ne uključuje i čišćenje plaža. Skinuli smo puno toga jer se morala spustiti cijena – obrazložio je Ante Miličić, podgorski načelnik. Sasvim je drugo pitanje koliko je i što sve skinuto iz  dosadašnjeg programa usluga, ali sudeći po tome da je cijena s ponuđenih 1,1 milijun kn spuštena na 600 tisuća kn, strah mještana u kvalitetu  čišćenja javnih površina je opravdan.

Vijećnik Matko Vela  prognozira kako će to biti katastrofa. Ustvrdio je kako je već sada Podgora neurednija no ikada prije! Popolovljena cijena zasigurno će, kažu mještani, popoloviti i kvalitetu usluga, a to nikako neće biti dobro za čistoću i uređenost turističkih mjesta. Vladajući u  Podgori pak tvrde kako je to u  sadašnjim uvjetima bilo jedino moguće rješenje te kako nisu oni krivi što  u  općini Podgora, kao rijetko kojoj,  poslove čišćenja  javnih površina  obavlja  privatna tvrtka.

  • Piše i snimila Janja Glučina
Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh