Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » ŠPILJA GROTTA Ruglo umjesto atraktivnog akvarija

ŠPILJA GROTTA Ruglo umjesto atraktivnog akvarija

ŠPILJA GROTTA Ruglo umjesto atraktivnog akvarija
Na licu poluotoka Sv. Petra špilja Grotta, umjesto da je nezaobilazna atrakcija, koju bi s ponosom pokazali svim našim turistima, zatvorena je godinama. Još gore, postala je mjesto koje se prešućuje. Lokacijom i prirodnim izgledem uistinu predstavlja sama po sebi iznimno mjesto. No, iako je nekada bila najatraktivniji prostor danas uopće nije u funkciji i tako godinama. Sasvim je devastirana iznutra.

Grota je na lokaciji pomorskog dobra u vlasništvu Republike Hrvatske, a njome upravlja Županija splitsko-dalmatinska. Županijska Skupština u listopadu 2015. donijela je odluku o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu rekonstrukcije špilje Grotta u akvarij te izgradnje suvenirnice sa sanitarnim čvorom i pristupnim stepenicama. U zadanom roku ništa se nije promijenilo. U javnosti se čulo kako koncesionar prikuplja dokumentaciju.

Nakon toga koncesionar je podnio zahtjev da mu se rok produlji i županijska Skupština je, uvažavajući njegovo obrazloženje kako nije uspio ishoditi sve potrebne dozvole, odobrila produljiti rok na 55 mjeseci, doznajemo u Županiji od Frane Radelje, koji se kaže i sam u jednom nadzoru Uprave za turizam i pomorstvo uvjerio u derutnost špilje Grotta.

Očigledno, koncesionar potrebnu dokumentaciju nije pribavio niti do danas. Pokušali smo kontaktirati koncesionara na objavljeni kontakt ali bezuspješno. Podsjetimo, koncesionar jeTrgovačko društvo Grota Makarska d.o.o., na adresi Vukovarska 141 u Makarskoj. Izdana mu je koncesija za površinu od 1373 kvadrata od čega je kopneni dio 749 kvadrata. Koncesionar Grotte u špilji je kako se pričalo namjeravao otvoriti za što ima suglasnost Grada, ali građevinsku dozvolu očigledno još nema.

Kakvi problemi muče koncesionara i ima li ikakve nade da priča krene u boljem smjeru za sada nitko ne zna. Ono što je znano i u čemu se svi slažu ovakvo stanje ne bi smjelo dočekati više niti jednu turističku sezonu.

 

J.Glučina/ IvoR

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh