Vi ste ovdje:Početna » Vijesti » MAKARSKI VATROGASCI Opremljeniji za mega cisternu i GPS-ove

MAKARSKI VATROGASCI Opremljeniji za mega cisternu i GPS-ove

MAKARSKI VATROGASCI Opremljeniji za mega cisternu i GPS-ove
Makarski vatrogasci, ali i vatrogasna društva u cijeloj Splitsko-dalmatinskoj županiji od jučer su još opremljenija.

Naime, župan Blaženko Boban je glavnome županijskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Glavini predao ključeve dviju novih cisterni po 32.000 litara i pustio u rad 230 GPS uređaja instaliranih u vatrogasna vozila koji će pridonijeti brzim vatrogasnim intervencijama.

Župan Boban uručio je Glavini i poseban laptop s programom za praćenje svakog vatrogasnog vozila na području Splitsko-dalmatinske županije.

Dvije cisterne vrijedne su 600.000 kuna, nadograđene su na kamionsku kabinu s podvozima koje je Ina darovala vatrogascima u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a u njima se može prevoziti i pitka voda. Jedna cisterna je stacionirana u Makarskoj.

Na području Splitsko-dalmatinske županije ima 178 profesionalno zaposlenih vatrogasaca, te 60 “sezonaca” i oko 1300 dobrovoljnih vatrogasaca.

Boban je najavio kako će Splitsko-dalmatinska županija 2019. izdvojiti 15,5 milijuna kuna za jačanje civilne zaštite, a od tog je novca planirana i nabava 16 novih vatrogasnih vozila vrijednih oko 7,5 milijuna kuna. Za sljedeću je godinu planirana i nabava opreme za intervencije na moru.

Pročelnik Upravnog odjela zajedničkih poslova Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić je rekao kako će  sljedećih 20-ak dana u toj županiji početi realizacija projekta opremanja specijalne postrojbe za spašavanje iz vode i ruševina.

 

 

J.M./MP

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh