VESLAČKI KLUB ‘BIOKOVO’ Za sanaciju prostora 200 tisuća kn

VESLAČKI KLUB ‘BIOKOVO’ Za sanaciju prostora 200 tisuća kn
Već mjesec dana traju radovi sanacije klupskog prostora veslača Biokova, a prostor na Donjoj luci u novom ruhu trebao bi biti otvoren u ožujku.

Naime, iza članova Veslačkog kluba ‘Biokovo’ je još jedna uspješna sportska sezona. Državni su prvaci za juniore A četverac na pariće, a kadeti A četverac na pariće također su donijeli zlato svom klubu.

Pripreme su malo utihnule jer je prostor kluba pravo gradilište.

- Saniramo oko 200 četvornih metara prostora koji više nije bio uvjetan za trening i rad. Zbog velike vlage morali smo srušiti zidove u teretani i svlačionici, a nakon što se riješi hidroizolacija zidovi će biti ponovno sagrađeni, a prostoru vraćena prvobitna namjena – doznajemo od Mira Urlića, trenera i člana Upravnog vijeća VK Biokovo. Novac za radove su dijelom sami osigurali, imaju obećanje Grada Makarske da će im pomoći, a oslanjaju se i na potporu Veslačkog saveza Dalmacije te sponzora.

VK ‘Biokovo’ je jedna od najstarijih sportskih udruga u gradu, a povijest piše od 1921. Zadnje veće ulaganje bilo je 1998., kada je proširen hangar. Dresove Biokova danas nosi 60-aktivnih članova, a tu je 90-tak rekreativaca i veterana. Sve njih veseli što će s novom veslačkom sezonom dobiti kvalitetne uvjete za treniranje i edukaciju. Uzor su im trofeji koje su klubu donijeli Tonči Skender, Žarko Antunović i veslači mlađe generacije.

 

 

J.Morović/IvoR

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh