CRVENI KRIŽ Pokažimo veliko srce za djecu Baranje

Najmlađi posjetitelji Božićnog grada od danas će u tradicionalnoj humanitarnoj akciji Crvenog križa Makarska pod motom “Djeca djeci “ u košaru prikupljati darove koje sami izrade ili pak u nju odvoje svoju igračku za najpotrebniju djecu u Baranji.

- Drugi dio akcije prikupljanja darova za najpotrebitije u Baranji bit će 16. prosinca. Tada će se ispred zgrade Grada upriličiti prodaja kolača i rukotvorina naših volontera. Košaru ćemo postaviti u kućicu Djeda Božićnjaka u Božićnom gradu. Sve što se prikupi kupnjom kolača i ukrasa i što djece sama izrade i daruju namijenjeno je za pomoć potrebitima u Baranji. Ispred zgrade grada 16. prosinca volonteri će prodavati prigodne rukotvorine i kolače, a sva ta sredstva i darove iz košare koju postavljamo u Božićnom gradu, koja se prikupe do Nove godine preko Županije šaljemo u Baranju kako bi se djeci darovala na blagdan Sv.tri kralja – najavljuje Gloryan Grabner, ravnatelj Crvenog križa Makarska, koji podsjeća kako je grupa žena samoinicijativno prošle godine organizirala pravljenje i prodaju kolača. Crveni križ Makarska je prihvatio njihovu inicijativu, a građani su je zdušno podržali. Podsjetimo, prošle godine su ovom hvale vrijednom akcijom prikupili darove za najpotrebnije u Belom Manastiru, godinu prije za djecu s posebnim potrebama u Vinkovcima. I evo sada prikupljaju darove u Baranju.

Ponovimo, košara za darivanje djece u Baranji je postavljena u Božićnom gradu na Sv. Nikolu, a 16. prosinca je prodaja kolača i ukrasa. Nema sumnje kako će građani Makarske i ovaj put pokazati veliko srce u akciji koju organizira Crveni križ Makarska.

 

 

J.Glučina /arhiva MP

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh