Vi ste ovdje:Početna » Mozaik » CRVENI KRIŽ Pokažimo veliko srce za djecu Baranje

CRVENI KRIŽ Pokažimo veliko srce za djecu Baranje

CRVENI KRIŽ Pokažimo veliko srce za djecu Baranje
Najmlađi posjetitelji Božićnog grada od danas će u tradicionalnoj humanitarnoj akciji Crvenog križa Makarska pod motom “Djeca djeci “ u košaru prikupljati darove koje sami izrade ili pak u nju odvoje svoju igračku za najpotrebniju djecu u Baranji.

- Drugi dio akcije prikupljanja darova za najpotrebitije u Baranji bit će 16. prosinca. Tada će se ispred zgrade Grada upriličiti prodaja kolača i rukotvorina naših volontera. Košaru ćemo postaviti u kućicu Djeda Božićnjaka u Božićnom gradu. Sve što se prikupi kupnjom kolača i ukrasa i što djece sama izrade i daruju namijenjeno je za pomoć potrebitima u Baranji. Ispred zgrade grada 16. prosinca volonteri će prodavati prigodne rukotvorine i kolače, a sva ta sredstva i darove iz košare koju postavljamo u Božićnom gradu, koja se prikupe do Nove godine preko Županije šaljemo u Baranju kako bi se djeci darovala na blagdan Sv.tri kralja – najavljuje Gloryan Grabner, ravnatelj Crvenog križa Makarska, koji podsjeća kako je grupa žena samoinicijativno prošle godine organizirala pravljenje i prodaju kolača. Crveni križ Makarska je prihvatio njihovu inicijativu, a građani su je zdušno podržali. Podsjetimo, prošle godine su ovom hvale vrijednom akcijom prikupili darove za najpotrebnije u Belom Manastiru, godinu prije za djecu s posebnim potrebama u Vinkovcima. I evo sada prikupljaju darove u Baranju.

Ponovimo, košara za darivanje djece u Baranji je postavljena u Božićnom gradu na Sv. Nikolu, a 16. prosinca je prodaja kolača i ukrasa. Nema sumnje kako će građani Makarske i ovaj put pokazati veliko srce u akciji koju organizira Crveni križ Makarska.

 

 

J.Glučina /arhiva MP

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh