Vi ste ovdje:Početna » Mozaik » OSNIVAČKA SKUPŠTINA Ela Sokol na čelu UZOR Osejava

OSNIVAČKA SKUPŠTINA Ela Sokol na čelu UZOR Osejava

OSNIVAČKA SKUPŠTINA Ela Sokol na čelu UZOR Osejava
Na Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak te Svjetski dan tla, 5. prosinca u hotelu Biokovo održana je Osnivačka skupština Udruge za održivi razvoj (UZOR) Osejava.

- Osnivanje udruge za održivi razvoj Osejava rezultat je djelovanja grupe građana kroz Građansku inicijativu SOS Osejava koja je pokrenuta kako bi se poluotoci Osejava (uključujući predio Platno) i Sv. Petar kao područja koja predstavljaju neponovljivo prirodno, biološko, geološko, paleontološko, kulturno-povijesno, tradicijsko i turističko bogatstvo zakonski zaštitili kao značajni krajobrazi i izuzeli od planiranja bilo kakve gradnje.

Za predsjednicu Udruge jednoglasno je izabrana Ela Sokol, dok je na mjesto dopredsjednika izabran Thomas Mravičić. Za tajnicu Udruge izabrana je Ivana Miočević Franić. Prvi koraci UZOR Osejava će biti ponovno slanje svih prijedloga, dopisa i zahtjeva Građanske inicijative SOS Osejava Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, gradskim vijećnicima, gradonačelniku te svim ostalim institucijama važnim za problematiku zaštite poluotoka Osejave i Sv.Petra, stoji u Priopćenju UZOR Osejava.

- Kao udruga nastojat ćemo maksimalno uključiti građane u kreiranje javnih politika radi osiguranja društvene pravednosti. Organizacijom neformalnih građanskih sastanaka poticat ćemo sugrađane na razgovor, promišljanje te predlaganje rješenja za određene gradske probleme s ciljem poboljšanja kvalitete života u gradu.

Gospodarska sigurnost grada mora se osigurati kroz održivi razvoj, a turizam kao osnovna djelatnost zahtjeva odmicanje od stihijskih trendova upravljanja koji degradiraju destinaciju te osmišljavanje ovom području prihvatljive ponude i turističkih proizvoda bez narušavanja prirodnih resursa, poručuju iz UZOR Osejava.

 

 

M.P./arhiva MP

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh