U 2018. GODINI Sklopljeno 150 brakova, razvodi u porastu

U 2018. GODINI Sklopljeno 150 brakova, razvodi u porastu
Na kraju kalendarske godine kada se zbrajaju rezultati i podvlače brojke, ocjenjuje se kakva je bila godina na svim poljima. Meteorolozi iznose svoje statistike, turistički djelatnici svoje… U tom podvlačenju crte neki se pitaju je li godina bila berićetna i po sklapanju brakova. Osluškujući svakodnevno kako nam iseljavaju mladi, napuštaju ognjišta i negdje drugo svijaju svoja obiteljska gnijezda, provjerili smo u Matičnom uredu koliko je u Makarskoj sklopljeno brakova u godini koju ispraćamo.

Do sada je u 2018. sklopljeno ukupno, građanskih i crkvenih, 150 brakova kazala nam je Slavica Sesar, koja je matičar zajedno s kolegom Ivom Vuletićem. Oko polovicu građanskih brakova sklopljeno je u gradskoj vijećnici za koju mladenci kažu da im je zgodna za ovaj čin.  – Svake godine desetak parova, većinom stranaca, vjenčamo na terenu u nekom od prelijepih okruženja uz more – dodaje matičarka Sesar.

Nažalost, veliki broj brakova se i razveo ove godine, oko polovice broja sklopljenih. Statistike pokazuju da se razvode mladi nakon dvije godine braka, ali i nezanemariv broj onih koji su proveli 25 ili 30 godina zajedno.

 

 

J.G.  

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh