Vi ste ovdje:Početna » Mozaik » VIKEND VOJNICI Makarski Airsoft klub proslavio 10 godina

VIKEND VOJNICI Makarski Airsoft klub proslavio 10 godina

VIKEND VOJNICI Makarski Airsoft klub proslavio 10 godina
airsoft_godisnjica091218_008Airsoft klub Makarska ovih je dana obilježio 10 godina postojanja humanitarnim događanjem koje je za vikend privuklo brojne znatiželjnike na Sokolovo igralište kod Superkonzuma gdje se održavala prezentacija rada kluba te uzbudljivo streljačko-taktičko natjecanje. Već desetinama godina u čitavom svijetu te posljednjih 15-ak godina i kod nas air-soft pomalo postaje sve popularniji hobi – simulacija vojnih aktivnosti s replikama naoružanja, uniformama i kacigama već je i u našem gradu prisutna puno desetljeće, a kako će nam kazati predsjednik kluba Renato Radić, makarski airsoft kolektiv i danas radi ‘punom parom’. – Na papiru nas je petnaestak, od čega desetak stalno aktivnih i trudimo se ne zapostaviti rad našeg kluba, znači sastajemo se često, sudjelujemo na natjecanjima i nalazimo se s kolegama iz drugih gradova poput Kaštela, Imotskog i drugih.

airsoft_godisnjica091218_006Deset godina rada odlučili smo obilježiti prije svega na humanitarni način, i ponosan sam što mogu kazati da smo ovim događanjem, kotizacijama i dobrovoljnim prilozima prikupili 2.760,00 kuna koje ćemo donirati za potrebe COO Juraj Bonači, Odjel Makarska. S druge strane, namjera nam je bila i senzibilizirati javnost prema air-softu jer i mi se susrećemo s raznim stereotipima poput toga da se ‘igramo rata’, međutim želimo pokazati da nije tako. Svi u klubu smo obiteljski ljudi koji žive mirno, a ovo je uzbudljiv hobi i druženje u kojeg se ulaže mnogo, i to godinama – kaže Renato Radić. Tijekom ove zanimljive prezentacije klub je iskoristio priliku i da zahvali i  dogradonačelniku Draženu Nemčiću u ime Grada Makarske na pruženoj potpori te pomoći u organizaciji,a svi zainteresirani za više detalja o ovom zanimljivom sportu te naravno, i mogući novi članovi kluba, mogu doznati više ako kontaktiraju faebook grupu Airsoft klub Makarska.

O.Franić / IvoR

Koliko košta ‘starter-pack’ za Air-soft

airsoft_godisnjica091218_007Posebnost air-softa u odnosu na slične aktivnosti bazirane na vojnim simulacijama je do u detalja vjerno replicirana oprema. Mnogi se air-soft klubovi orjentiraju i na posebna razdoblja u povijesti, ili na posebne vojne jedinice no naravno, kao i svaki hobi, i bavljenje air-softom ima svoju cijenu. – Nekakav ‘starter-pack’ podrazumijevao bi uniformu, koja košta oko 400, kacigu koja se nabavi za recimo 250 kuna, replika puške je skuplja i košta oko 1.700 kuna, replika pištolja je oko 700 kuna no on nije obvezna oprema – dodaje Renato Radić. Odnosno, nekakvo početno ulaganje iznosilo bi oko 2.350 kuna što zapravo i nije prevelik iznos ako pogledate koliko se ulaže u svaki hobi kojim se konkertnije želite baviti.

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh