KRAJ PLAVLJENJU Grad u uređenje javne površine uložio oko 173 tisuće kuna

KRAJ PLAVLJENJU Grad u uređenje javne površine uložio oko 173 tisuće kuna
Za vrijeme kiše javna površina ispred Eurohertza obilovala je velikim lokvama koje je bilo teško zaobići, a ne smočiti se.

Grad Makarska, kako bi riješio problem nakupljanja vode na kamenom pločniku, krenuo je u radove koji su pri završetku. Uklonjen je stari kamen i površina popločena novim, na način da je riješen nagib, a kako ne se izbjeglo plavljene.

Prema riječima dogradonačelnika Dražena Nemčića, riječ je o investiciji čija je vrijednost, skupa s PDV-om 172.450,00 kuna. Za navedene radove je raspisan javni natječaj, a radovi su ugovoreni s poduzećem A3 d.o.o iz Splita.

-Prvo su obavljeni pripremni radove, koji su se sastojali od demontaže postojećeg kamena, skidanja podloge ispod kamena. Potom je ravnano tlo s nabijanjem  i izvedena je armiranobetonske ploča debljine 10 cm. Uslijedili su kamenorezački radove kojima su izrađene i nabavljene kamene ploče debljine 4 cm u grubo štokovanoj obradi. Na kraju su kamene ploče montirane na podlogu i fugirane. Riječ je o kamenu Visočica, formata 30 x slobodno, debljine 4 cm, u grubo štokovanoj obradi – pojašnjava dogradonačelnik Nemčić.

Ističe nadalje da je cjelokupna površina skinutog starog kamena po nalogu Grada Makarske donirana Franjevačkom samostanu Makarskoj i otpremljena u Malakološki muzej, gdje će pod nadzorom Konzervatorskog odjela u Splitu, biti ugrađen za potrebe radova u muzeju.

-Na javnoj površini prije uređenja tvrtka Gradska kavana Romana d.o.o. držala je štekat površine 51,00 m2, u vremenu kada Eurohertz nije radio dakle u večernjim satima i vikendom, i to u kratkom periodu kroz ljeto. Korisnik je platio porez za korištenje javno prometne površine za cijelu 2018. godinu sukladno čl. 8 st. 1, 2 i 3. Odluke o porezu na korištenje javnih površina na području Grada Makarske (Glasnik, br. 21/2017 i 7/2018). Iznos 1 m2 površine je 800,00 kuna – naglašava dogradonačelnik Nemčić.

 

 

J.Morović/IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh