MAKARSKE UDRUGE IZ DOMOVINSKOG RATA O oskvrnuću spomenika pripadnika PPN Kobac u dubrovačkom zaleđu na konferenciji za novinare danas u 17 sati

MAKARSKE UDRUGE IZ DOMOVINSKOG RATA O oskvrnuću spomenika pripadnika PPN Kobac u dubrovačkom zaleđu na konferenciji za novinare danas u 17 sati
Nepoznati počinitelji oskvrnuli su spomen- obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u mjestu Slivnici na krajnjem jugoistoku općine Ravno, nedaleko od granice s Hrvatskom u dubrovačkom zaleđu, donosi SD.

Kako su u srijedu izvijestili iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, policiji je prijavljeno kako je oskvrnuto spomen-obilježje nakon čega su pripadnici Policijske ispostave Ravno obišli mjesto na kojemu se dogodio ovaj izgred.

U mjestu Slivnici koja je prije rata pripadala općini Trebinje, policajci su zatekli četiri potpuno polomljena kamena križa te uništenu spomen-ploču na kojoj su bila ispisana imena poginulih hrvatskih branitelja.

U razgovoru s mještanima pripadnici policije su došli do saznanja da je spomen-obilježje uništeno u ponedjeljak.

Nakon provedenog očevida policijskih službenika Policijske uprave Čapljina policija traga za počiniteljima ovog vandalizma, priopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Općina Ravno na jugu BiH, koji je uglavnom nastanjen Hrvatima, prvo je mjesto koje je stradalo u agresiji rezervista i tzv. JNA u jesen 1991., daleko prije početka rata u BiH.

O ovom nemilom događaju danas će se na konferenciji za novinare u Makarskoj očitovati Udruga PPN Kobac, ratni zapovjednik PPN Kobac Ivan Glibota, a koji je bio ranjen u ovoj ratnoj akciji, a danas je predsjednik makarske HVIDRA-e, Udruga 156. brigade Hrvatske vojske, Udruga dragovoljaca Domovinskog rata, Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja i Udruga udovica branitelja poginulih u Domovinskom ratu.

 

 

J.M.

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh