Orguljaš Umberto Kostanić nastupio u rodnom gradu: Uživam u Makarskoj do početka listopada, a onda natrag na Akademiju u München

Program Makarskog kulturnog ljeta u nedjelju navečer nastavljen je koncertom jednog od najperspektivnijih makarskih glazbenika, mladog orguljaša Umberta Kostanića čije je gostovanje u rodnom gradu izazvalo veliki interes javnosti. Kostanić, koji je nedavno završio s posljednjim ispitima na prvoj godini Akademije za glazbu u Münchenu, Makaranima je predstavio jednosatni repertoar iz opusa Bacha, Buxtehudea, Francka, Duprea i Alaina a prepuna stara franjevačka crkva ispratila ga je golemim aplauzom.

Sam Umberto Kostanić, naime, jedini je orguljaš koji je srednju glazbenu školu završio u Makarskoj a sudeći prema njegovom napretku, u što smo se svi mogli uvjeriti na njegovim koncertima od proteklih godina, u pitanju je glazbenik kojeg uz dovoljno truda čeka blistava karijera.

- Dobro je, zadovoljan sam kako me je publika prihvatila i drago mi je što sam opet nastupio u rodnom gradu. S druge strane mi je žao što dobar dio koncerata ozbiljne glazbe u Makarskoj ne izaziva toliku pažnju kakvoj bi se nadali jer je, uz izuzetke, prosječan broj gledatelja ipak dosta malen, što je velika šteta jer se radi o kvalitetnom programu i kvalitetnim glazbenicima, kazao je Kostanić koji će se kada dođe jesen ponovo vratiti u svoj novi grad na nastavak školovanja.

- Što se tiče Akademije, dao sam sve ispite i do početka listopada mogu uživati mirno u Makarskoj, uz dakako akademske obaveze i zadatke koje moram pripremiti prije nego li se vratim u Njemačku, otkrit će mladi makarski orguljaš, priznavši da je vrlo zadovoljan uvjetima rada te ekipom profesora s kojima prolazi akademsko obrazovanje u Njemačkoj.

O.Franić / Ž.Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh