Igrane: „Noć kralja Artura“ 1. kolovoza

Igrane se uveliko pripremilo za treću Noć kralja Artura na kojoj očekuju gotovo pet tisuća ljudi. Spektakularni program ove iznimne fešte počinje u 19.30 sati glazbom. Povorka s Igraine i Genevive glavnim protagonisticama kreće sa Žanjeve u 20.30 sati. Voditelj programa je Damir Budanko, a organizatori najavljuju do sada najveću i najbolju Noć kralja Artura.

Ove je godine poznati slikar iz Igrana Žarko Kumrić scenarist manifestacije koja već treću godinu za redom okuplja nekoliko tisuća ljudi.

Sve je to zamislio i organizirao kao iznimno atraktivnu turističkui priču Emil Talijančić. I mjesto se pokrenulo! Danas se već ovdje živi za tu noć. I turisti i novinari više ne propuštaju doživljaj mitova i legendi uz puno zabave, romantike, uživanja u gastronomiji i zabavi a sve u rimskom ozračju.

„U mojem scenariju „Igrayne- majka kraljica će biti glavna protagonistica, a glumit će je Anela Talijančić, zatim žena klralja Artura Guineveve koju će glumiti Jagoda Kumrić i sam kralj Artur, glumi ga Zlatko Kumrić. Poseban spektakl je u 23.20 kada mač izranja iz mora i uz glazbu Carmine Burana preuzima ga Artur, otkriva Žarko Kumrić.

J.Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh