UGASILA SE SVJETLA BOŽIĆNOGA GRADA Nova lokacija odlična, dogodine još iznenađenja

UGASILA SE SVJETLA BOŽIĆNOGA GRADA Nova lokacija odlična, dogodine još iznenađenja
Svjetla Božićnoga grada su se ugasila premda radi klizalište još do 14. siječnja. Generalna ocjena građana Makarske je: – Bilo je super iako nam vrijeme baš nije išlo na ruku. No, hladnoći usprkos brojni su građani domaći i gosti posjetili Božićni grad i uživali u mediteranskoj adventskoj čaroliji ove godine prvi put na novoj lokaciji. Osobito je veliki broj posjetitelja zabilježen u prvom tjednu kada je i vrijeme bilo ugodno budući da je sve na otvorenom, i pozornice i klizalište.

Grad Makarska,kao glavni organizator, i Turistička zajednica grada za ovaj advent u Makarskoj osmisli su i organizirali hvale vrijedan program događanja u Božićnom gradu koji je bio otvoren 1. prosinca 2018. do 6. siječnja ove godine, a klizalište do 14. siječnja. Dok građani izražavaju divljenje organizatori Grad Makarska i Turistička zajednica su također zadovoljni programom i lokacijom Božićnoga grada 2018. Lokacija je bila atraktivna, kažu, i pun pogodak, a program bogat i zanimljiv. Zabavna i gastro ponuda bila je po mnogima odlična, klizalište veće….

Sam doček Nove s izborom popularnog Mladena Grdovića privukao je uistinu veliki broj onih koji su željeli dočekati Novu pod vedrim nebom u Makarskoj, unatoč buri koja je i te noći puhala. Na Silvestrovo je u gradu bilo gotovo nemoguće naći slobodno parkirno mjesto. Zapazili smo veliki broj dubrovačkih, splitskih i BiH registarskih oznaka i pomislili kakva šteta što u Makarskoj nije otvoren koji hotel više. Radio je samo hotel Park.

Ali nekako naši hotelijeri uvijek izgovaraju kako se ne isplati, kako nema velikog zanimanja i što sve ne. Ali teško je razumjeti kako dobar menadžment u drugim i manjim sredinama pronađe goste i otvori hotele na tri dana i ponovo ih zatvori. Kako se to njima isplati? Bilo kako bilo na tome se treba poraditi i ovdje. I hoće. Doznajemo kako će Valamar vlasnik nekadašnjih Hotela Makarska za sljedeće božićno- novogodišnje blagdane otvoriti jedan od svoja tri hotela.

To je nešto na što Grad i Turistička zajednica ne mogu utjecati, ali mogu na sve bolju organizaciju adventa u Makarskoj.

-Mi smo u Gradu jako zadovoljni jer su naši sugrađani i gosti Makarske zadovoljni što smo uspjeli na novoj lokaciji objediniti sve sadržaje Božićnog grada i klizalište u jednu božićnu priču. O onom što bi mogli dopuniti i još poboljšati razgovarat ćemo uskoro. Ono što sada mogu reći je da će Božićni grad i za advent 2019. biti na istoj lokaciji na Šetalištu fra Jure Radića. O tome te kako se još bolje pripremiti zajedno ćemo razgovarati na jednom tematskom sastanku sljedeći tjedan – kazao nam je dogradonačelnik Dražen Nemčić.

Uz otvoreno klizalište u Božićnom gradu drvene kućice nudile su raznovrsnu ponudom suvenira, slasnih zalogaja, suhomesnatih i mliječnih proizvoda i svakako najtraženijih fritula i kuhanoga vina. Osim brojnih koncerata poznatih glazbenih imena hrvatske scene i domaćih glazbenika, predstava za djecu, radionice u Božićnoj kućici gdje su se svakodnevno okupljali najmlađi i družili se, zabavljali i ispisali do sada najdužu Božićnu čestitku bilo je i iznimnih gastro događaja. Posebno veliko zanimanje građana priviklo je predstavljanje autohtonih tradicionalnih ovdašnjih proizvoda: Dan biokovskog kumpira kojeg je organizirao PP Biokovo i Dan torte makarana.

- Božićni grad na novoj lokaciji građani su prihvatili s oduševljenjem i uistinu je lokacija izvanredna. Jako sam zadovoljna organizacijom Božićnoga grada na novoj lokaciji, a jedino loše što je bilo je hladnoća na što mi zaista ne možemo utjecati. Program događanja u Božićnom gradu bio je bogat i zanimljiv, a dogodine mogu obećati još iznenađenja – kazala je Hloverka Novak Srzić, direktorica Ureda TZ grada Makarske, koja je po ocjeni mnogih uvelike zaslužna za velike novitade u organizaciji Adventa u Makarskoj. Pretprošle godine u grad pod Biokovo dovodi se klizalište što je za mnogu djecu bilo ostvarenja najljepšeg sna.

Ovaj put klizalište je ponovno u Makarskoj, koje kao i cijeli Božićni grad organizatori odvode na novu lokaciju s Kačićeva trga. S novom lokacijom na prostoru Šetališta dr. fra Jure Radića atmosfera adventskog ugođaja dobiva jednu novu čaroliju. U sjeni borova tik uz more gdje je na otvorenom postavljeno klizalište za znatno veće od onoga na Trgu Tina Ujevića, bile su dvije pozornice, kućice s raznovrsnom ponudom, a velike kuće nije bilo a upravo je ona nekima nedostajala. Nema dvojbe kako se uvijek može novim idejama pridonijeti još atraktivnijoj organizaciji adventa u Makarskoj. Zanimljive ideje čuli smo tijekom adventa u Makarskoj i od posjetitelja, a uglavnom su vezane za na neki natkriven i zaklonjen prostor u slučaju hladnoće kakva nas ovaj put nije zaobišla. Kada su se već organizatori potrudili osigurati bogat, sadržajan i atraktivan advent u Makarskoj krajnje je vrijeme da to iskoriste i hotelijeri.

-Mi smo učinili sve kako bi gostima taj blagdanski ugođaj bio što zanimljiviji i privlačniji, a na hotelijerima je budući da mi ne možemo utjecati na odluke privatiziranih hotela da to valoriziraju. Ove godine je bio otvoren samo hotel Park, a ono što raduje je najava da će za sljedeće božićno novogodišnje blagdane biti otvoren i jedan od Valamarovih hotela – kazala je direktorica TZ grada Makarske.

Organizatori će za koji dan će ocijeniti kakav je bio Božićni grad na novoj lokaciji, razmotriti uspjehe ili eventualne nedostatke, te zajedno odlučitI što i kako za sljedeći Božićni grad pripremiti.

 

J.Glučina  

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh