Vi ste ovdje:Početna » Mozaik » RASTIMO UZ POKRET U organizaciji Lanterne startao projekt sportskih aktivnosti za djecu

RASTIMO UZ POKRET U organizaciji Lanterne startao projekt sportskih aktivnosti za djecu

RASTIMO UZ POKRET U organizaciji Lanterne startao projekt sportskih aktivnosti za djecu
Startale su danas sportske aktivnosti u sklopu projekta ”Rastimo uz pokret” koji organizira Savjetovalište Lanterna već šest godina uz potporu Grada Makarske. Svake subote sve do konca svibnja za učenike od prvih do četvrtih razreda osnovnih škola održavat će se sportske aktivnosti. U proteklih šest godina ovaj dio projekta “Rastimo uz pokret” okupio je više od 500 djece. Ovog siječnja prvi su došli: Tanja, Andrija, Kate, Toni, Marina, Irena, Lovre i Ivan. Sportske aktivnosti započeli su s dvojicom nastavnika tjelesnog upijajući svaku njihovu riječ o zadatku koji je pred njima. Sve se odvija pod budnim okom Ivone Vučić, voditeljice projekta Rastimo uz pokret.

­- Djeca će pored vježbi koordinacije, balansa, opuštanja i slično imati jedanput mjesečno i posjet sportskim klubovima koji djeluju u gradu. Tako će se djeca moći bolje upoznati sa sportovima koji tu postoje i, nadamo se uključiti se u neki. Cilj nam je da se što veći broj uključi u aktivno provođenje slobodnog vremena, prije svega i veći broj djece sa zdravstvenim teškoćama i s problemom socijalizacije. Nadamo se da će biti odaziv dobar. Za svu djecu ovo su besplatne aktivnosti i održavat će se svake subote do konca svibnja, odnosno do Biciklijade – ističe Ivona Vučić.

Treneri ove djece nastavnici TZK-a Mario Marinović i Toni Kovačević, nekoliko godina rade u ovom projektu.

Mario Marinović nam je kazao: “Izazov je raditi s djecom. No danas su djecu drugačija nego kada je moja generacija bila tog uzrasta. Njih danas treba malo više poticati da se aktivno uključe u pokret iz jednog sjedilačkog načina života. Već šest godina radim s djecom u projektu Lanterne i imam dobra iskustva”.

Toni Kovačević dodaje: “Posebnost ovogodišnjeg programa je posjet i upoznavanje djece s klubovima koji djeluju u Makarskoj. S djecom je lijepo raditi a razne interesantne vježbe za razvitak motoričkih sposobnosti, vježbe koordinacije i balansa koje ovdje imaju uistinu im mogu puno pomoći.”

Organizatori žele na ovaj način potaknuti što veći broj djece na redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću, prevenirati zdravstvene teškoće, stvoriti djeci uvjete za bolju socijalizaciju te stvaranje pozitivnije slike o sebi. – Pozvana su djeca i roditelji da se uključe u što većem broju, a za sve je ovo apsolutno besplatan program i djeca se mogu uključiti kad god to žele – naglašava Ivona Vučić.

Podsjetimo, program aktivnosti za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola će se održavati svake subote od 11.30 do 13.30 sati u školskoj sportskoj dvorani OŠ Stjepana Ivičevića.

 

J.Glučina/IvoR

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh