Vi ste ovdje:Početna » Sport » GRADSKI SPORTSKI CENTAR Spremni za dolazak sportaša na pripreme

GRADSKI SPORTSKI CENTAR Spremni za dolazak sportaša na pripreme

GRADSKI SPORTSKI CENTAR Spremni za dolazak sportaša na pripreme
Duga je povjest dolaska sportaša na pripreme u Makarsku, a započela je početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća. Gradski sportski centar je izgrađen 1960. kao sportsko-rekreacijski kompleks za potrebe priprema različitih sportskih grana, a obuhvaća 50 000 m2 otvorenih i zatvorenih sportskih sadržaja. Raspolaže s glavnim nogometno-travnatim terenom, pomoćnim terenom s umjetnom travom i rasvjetom. A tu je i višenamjenska sportska dvorana s teretanom, dvoranom za borilačke sportove, višenamjenskom salom. A u sklopu nje je i bazen u kojem se igraju vaterpolo utakmice i održavaju plivačka natjecanja. Ispod tribina nogometnog terena smjestila se četverostazna kuglana. Tako da Gradski sportski centar omogućuje sportskim udrugama iz Hrvatske i Europe da već desetljećima posjećuju Makarsku prepoznavajući je i kao jednu od najpoželjnijih odredišta za sportske pripreme, organiziranju natjecanja i provođenje aktivnog sporta u turizmu.

Ne tako davno u Makarsku su na pripreme dolazili renomirani nogometni klubovi iz Njemačke, Nizozemske, Rusije, Finske, Austrije i Švedske. Također su se u gradu podno Biokova pripremali i pobjednici Azijske Lige prvaka koji su ujedno bili i prvaci Južne Koreje. Rukometaši Zagreba i nogometaši Zrinjskog dolaze na pripreme u Makarsku

 

U razgovoru s Matkom Pandžićem koji je zaposlenik JU GSC- a, ujedno i voditelj dvorane saznali smo koji klubovi dolaze na pripreme u Makarsku. Pandžić najprije ističe da su svi objekti na GSC-u dobro pripremljeni za dolazak sportaša i klubova na zimske pripreme. Već 7. siječnja na pripreme su stigli atletičari AK Zenica koji će u Makarskoj boraviti do 20. siječnja. Rukometaši Sloge iz Doboja pripremat će se u našem gradu od 14. do 19. ovog mjeseca. Najatraktivniji gosti bit će rukometni prvaci Hrvatske PPD Zagreb koji će se uglavnom pripremati u dvorani na Gradskom sportskom centru. Nogometaši Zrinjskog iz Mostara, prvaci Bosne i Hercegovine na pripreme stižu 14. siječnja. A nogometni tereni bit će puni dječaka iz nogometne akademije Sarajeva koji stižu 20. siječnja. Pandžić nadalje ističe da su svoj dolazak najavili i hrvatski drugoligaš Lučko i bosanskohercegovački Rudar iz Kaknja koji se već tradicionalno pripremaju u Makarskoj uoči nastavka prvenstva. To su za sada klubovi koji su potvrdili svoj dolazak, a ovisno od vremenskih uvjeta moguće je da još poneki klub dođe pripremati su u Makarsku, za kraj će Pandžić.

Sudeći po broju dolazaka sportaša, njihovih trenera i članova uprava Makarska će biti ne samo sportski već i turistički centar Dalmacije za vrijeme siječnja i veljače.

 

Jakov Kovačević/IvoR

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh