Vi ste ovdje:Početna » Vijesti » JU PP BIOKOVO Predstavljanje projekta Kartiranje flore PP Biokovo 17. siječnja

JU PP BIOKOVO Predstavljanje projekta Kartiranje flore PP Biokovo 17. siječnja

JU PP BIOKOVO Predstavljanje projekta Kartiranje flore PP Biokovo 17. siječnja
U organizaciji Javne ustanove Park prirode Biokovo u suradnji s Hrvatskim biološkim društvom u Zagrebu će se 17. siječnja održati predavanje i predstavljanje projekta „Kartiranje flore Parka prirode Biokovo“.

Projekt će predstaviti prof. dr.sc. Toni Nikolić sa Sveučilišta u Zagrebu i Slavo Jakša, stručni voditelj Parka prirode Biokovo. Predavanje je u prostorijama Biološkog odsjeka Prirodoslovno- matematičkog fakulteta s početkom u 18 sati.

Radi svoje jedinstvene geomorfologije, osobite ljepote krajobraza i bioraznolikosti najveći dio planine Biokovo, ukupne površine 19.330 ha, proglašen je 1981. Parkom prirode kojim upravlja Javna ustanova. Djelatnosti su: zaštita, održavanje i promicanje parka u cilju zaštite i očuvanja izvornosti prirode, osiguravanja neometanog odvijanja prirodnih procesa i održivog korištenja prirodnih dobara, nadzor nad provedbom uvjeta i mjera zaštite prirode na području kojim upravlja, te sudjelovanje u prikupljanju podataka u svrhu praćenja stanja očuvanosti prirode. Predavanje je prezentacija projekta Kartiranje flore PP Biokovo i poziv botaničkoj zajednici na sudjelovanje u provedbi.

J.G.

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh