Vi ste ovdje:Početna » Mozaik » NA MAKARSKOM PODRUČJU 1050 OSOBA TRAŽI POSAO Na oglasnoj ploči od arhitekte do mornara na koči, najviše prilika za kuhare i konobare

NA MAKARSKOM PODRUČJU 1050 OSOBA TRAŽI POSAO Na oglasnoj ploči od arhitekte do mornara na koči, najviše prilika za kuhare i konobare

NA MAKARSKOM PODRUČJU 1050 OSOBA TRAŽI POSAO Na oglasnoj ploči od arhitekte do mornara na koči, najviše prilika za kuhare i konobare
Istodobno s početkom priprema hotela i ugostiteljskih objekata za novu turističku sezonu sve se više zahuktava traženje radnika koji će iznijeti veliki posao.

Na makarskoj Ispostavi Zavoda za zapošljavanje još uvijek ima mjesta na oglasnoj ploči, ali za koji dan cijeli prostor za oglašavanje će se zabijeliti. Samo letimičan pogled na oglase otkriva kako se traži raznovrstan spektar zanimanja, od arhitekte, nastavnika informatike do mornara na koči, ali poslodavci najviše traže kuhare, konobare, recepcionare, sobarice.

Kako doznajemo od Renata Jerončića iz Odjela analitike i statistike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Split, na području od Brela do Gradca je oko 1050 nezaposlenih. Ova brojka u prosincu je bila veća. Tada su 1183 osobe tražile posao. Najveća zaposlenost vezana je za lipanj mjesec, a u makarskoj Ispostavi u 2018. tada je nešto manje od četiri stotine osoba čekalo na posao.

Moguće je da je dio nezaposlenih osoba imao sreće i zaposlio se u proteklih mjesec dana, ali veća je vjerojatnost da su u potrazi za radnim mjestom otišli negdje drugdje.

Prava potraga za radnicima kreće u travnju. Ne treba posebno isticati da nezaposlenog kuhara i konobara, ukoliko želi raditi, u ljetnim mjesecima na Primorju, nema. Budući da se otvara sve više restorana, kafića i drugih ugostiteljskih sadržaja, veliki broj zaposlenih stiže iz drugih krajeva Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

 

 

 

J.M./IvoR

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh