Vi ste ovdje:Početna » Sport » ZMAJ NA ŠAMPION JUNIOR KUPU SARAJEVO 2019. Tragedija Luke Vajića ostavila rezultat u drugom planu

ZMAJ NA ŠAMPION JUNIOR KUPU SARAJEVO 2019. Tragedija Luke Vajića ostavila rezultat u drugom planu

ZMAJ NA ŠAMPION JUNIOR KUPU SARAJEVO 2019. Tragedija Luke Vajića ostavila rezultat u drugom planu
Na međunarodnom dvoranskom turniru Šampion Kup Sarajevo 2019. godine tragično je preminuo mladi nogometaš Luka Vajić iz Splita. Kako se tragedija dogodila već prvog dana turnira jedan broj klubova iz Dalmacije bio je sklon odlasku iz Sarajeva. Kako doznajemo na dogovoru o odlasku s turnira nije postignut dogovor pa su dalmatinski klubovi nastavili s igranjem. Luka Vajić je bio član nogometne akademije Srđan Mladinić, a obitelji i bivšem treneru Zmaja klub izražava sućut.

Na turniru su za Zmaj najbolji rezultat ostvarili dječaci rođeni 2006. godine. Nakon prolaska grupne faze natjecanja u nokaut utakmicama izborili su finale turnira. U utakmici za prvo mjesto poraženi su s 2:1 od Veleža iz Mostara, strijelac za Zmaj bio je Ivano Carević. Ante Prgomet izabran je za najboljeg vratara u ovoj dobnoj kategoriji, istakao se i Mateo Lekaj koji postigao pet pogodaka.

Rezultati U-12

Zmaj – Rudar 3 : 0, Velež – Zmaj 1 : 0, Zmaj – Varaždin 0 : 0

1/8 finala Libertas – Zmaj 0 : 2, 1/4 finala: Zmaj – Bjelovar 1 : 0, 1/2 finale: Zmaj – Čaporice 5 : 1, finale: Velež – Zmaj 2 : 1

Zmaj: Ante Prgomet, Ante-Nikola Topić, Gabrijel Dugonjić, Marko Vujčić, Ivan Pavlinović, Šimun-Ivo Barišić, Mateo Lekaj, Ivano Carević.

Trener: Darko Vlatković.

Od ostalih sastava Zmaja grupnu fazu turnira prošli su dječaci rođeni 2007. godine, sastav Sesveta porazio ih je u 1/8 finala rezultatom 3 : 2 i nastavio daljnje natjecanje.

Rezultati: Zmaj – Olimpija 1 : 0, Varaždin – Zmaj 3 : 0, Zmaj – T6 Nikola 4 : 0. 1/8 finala: Sesvete Zmaj 3:2.

U – 10 : Zmaj – Željezničar 1 : 0, Kolonija – Zmaj 2 : 2, Zmaj – Fortuna 2:2. Zmaj je osvojio treće mjesto u skupini.

U – 9: Zmaj – Zelina 1 : 0, Bambinosi – Zmaj 1 : 0, Varaždin – Zmaj 1 : 0. Treći u skupini.

U-8: Gorica – Zmaj 1 : 1, Brazzia – Zmaj 2 : 1, T6 Nikola – Zmaj 5 : 1. Treći u skupini.

 

 

J. Kovačević/D.V.

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh