Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » BIOKOVKA OTVARA 15. SIJEČNJA Nakon zimskog odmora prostor terapija i restorana u novom sjaju

BIOKOVKA OTVARA 15. SIJEČNJA Nakon zimskog odmora prostor terapija i restorana u novom sjaju

BIOKOVKA OTVARA 15. SIJEČNJA Nakon zimskog odmora prostor terapija i restorana u novom sjaju
Nakon kraćeg odmora vrata Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Biokovke 15. siječnja se ponovno otvaraju i rad počinje punim kapacitetom s gotovo 300 korisnika, doznajemo od dr. Marka Ožića – Bebeka, ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Biokovaka.

I tijekom ovog zimskog odmora u hotelu Biokovka je odrađeno puno posla na daljnjem uređenju prostora kojeg ovdje kvalitetom prilagođavaju većem standardu i dakako zvjezdici više. Ne treba zaboraviti kako je Biokovka i hotel za koji se uz domaće sve više zanima inozemno turističko tržište budući da ima idealne uvjete za zdravstveni turizam.

U okviru velikog projekta Biokovke, koji se odvija zadnjih godina tijekom ove zime, a kojim korača do četiri zvjezdice, uređen je prostor gdje se obavljaju terapije.

Izmijenjene su pločice, instalacije, završavaju se poslovi na kotlovnici. Istodobno su u tijeku radovi na uređenju restoranskog dijela.Uredit će se i jedna kupola koja prokišnjava.

- Navedeni poslovi uređenja u Biokovki stajat će gotovo 3 milijuna kn. Ovo je zapravo nastavak radova koje smo otpočeli prošle godine kada je kompletno rekonstruirano i uređeno 115 soba, a u što je uloženo oko 11,5 milijuna kn. To su sve vlastita sredstva Biokovke, odnosno preko 90 posto. Jednim malim dijelom pomogla je i Županija, ali nažalost nisu nam odobrena i sredstva iz europskih fondova iz kojih smo bili planirali ova ulaganja. No, unatoč tomu ne odustajemo. Za ovu godinu smo, osim navedenih, planirali još neke poslove i ukupna ulaganja između 6 i 7 milijuna kuna – kazao nam je mr. sc.Vice Barbir, pomoćnik ravnatelja za financije i razvoj.

U ovom rehabilitacijskom centru, koji tijekom cijele godine radi punim kapacitetom, ogromno je zanimanje za usluge rehabilitacije i ambulantnih i stacionarnih pacijenata. Dr. Marko Ožić- Bebek ističe da kontinuirano rade na podizanju kvalitete kompletne ponude i usluga s ciljem da hotel dovedu do kategorije s najviše zvjezdica za objekt zdravstvenog turizma.

A, po onome što je vidno da se radi i kako se radi, Biokovka je već sasvim blizu, zar ne.

 

J.Glučina/ IvoR

 

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh