Kalalarga: Uređeni izlozi mame novim sadržajima

Kalalarga u Makarskoj, nakon što je temeljito obnovljena i popločana bijelim kamenom,  zasjala je novim sjajem. Stara ljepotica je obogaćena sadržajima u pročeljima svojih starih kamenih kuća. Ova drevna gradska ulica koja pamti i čuva svu ljepotu  makarskog gradskog života, a koju je od zaborava sačuvao naš poznati kroničar pok.Petar Puharić, postaje sve atraktivnija kako za domaći puk tako i turiste. Sve više je primamljiva i za poslovne ljude, osobito trgovce i ugostitelje. Sve što čovjek treba kupiti ili popraviti može ovdje! Od konobe Kalalarga na početku ulice, sa zapadne strane, pa sve do Kačićeva trga na koje vas dovodi nalazi se po dvadesetak različitih poslovnih prostora.

I dok su se još prošle sezone izlozi tih prostora doimali sablasno prazni i išaranih natpisa poput – zatvoreno, odselili, iznajmljuje se i slično, ove godine je srećom slika sasvim drugačija. Samo na jednim vratima piše iznajmljuje se, a u svim drugim nešto se radi.  Cijela Kalalarga promatrana u ovom kontekstu je jedan veliki trgovačko uslužni centar.

Mnoge potrebe se tu mogu zadovoljuiti zahvaljujući raznolikoj ponudi. U Kalalargi se nalaze brojni dućani različite ponude odjeće, obuće, rublja, posteljine, specijalizirani dućani za djecu, dućan hrane i pića, zlatnog i srebrenog nakita, galanterije, postolari, servis za popravku kućanskih aparata, saloni ljepote, frizeri…Poseban šarm ovoj ulici daju konoba Kalalarga i restoran Stari mlin.      

Ulazeći s Kačićeva trga u najstariju gradsku ulicu s lijeve strane nalazi se dvadeset poslovnih prostora; galerija, dućan odjeće, kafić, galanterije, odjeće, cvjećarna, mesnica, salon ljepote, dva dućana rublja, sudski tumač, modni salon, zlatarna, dječja roba, modna odjeća za odrasle, restoran Stari Mlin s malim trgom ispred na samoj Kalalargi, gdje se za vrijeme Makarskog kulturnog ljeta održi pokoja kulturna manifestacija, poput same Noći Kalalarga.  

Sa suprotne strane osim dućana Konzum redaju se različite ponude. Upravo je na ovoj strani ulice znatno obogaćena ponuda nakon obnove Kalalarge. Uz postojeće uslužne radnje i dućane, nedavno su tu otvoreni novi dućani odjeće, novi salon ljepote, ali i novi restoran, odnosno pizzeria.

Sadržaji u Kalalargi su popunjeni. Samo u jednom izlogu piše – iznajmljuje se. Hoće li ovako i ostati pokazat će vrijeme. Svjesni su trgovci kako je sada tijekom sezone, barem što se tiče prodaje odjeće, ovdje zatišje prvenstveno zbog iste ponude na plaži. Ugostitelji, pak, mogu biti zadovoljni, rijetki ne želi sjesti i okrijepiti se u najstarijoj makarskoj ulici.  

 Piše Janja Glučina / Foto Ivor   

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh