Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » MAKARSKA RIVIJERA NA TURISTIČKOM SAJMU U BEČU Austrijanci pokazali veliko zanimanje za ljetovanje u privatnom smještaju

MAKARSKA RIVIJERA NA TURISTIČKOM SAJMU U BEČU Austrijanci pokazali veliko zanimanje za ljetovanje u privatnom smještaju

MAKARSKA RIVIJERA NA TURISTIČKOM SAJMU U BEČU Austrijanci pokazali veliko zanimanje za ljetovanje u privatnom smještaju
Iz Beča, gdje je završen trodnevni turistički sajam, vratili su se predstavnici Makarske rivijere.

Kako doznajemo od Tončija Lalića iz makarske Turističke zajednice, koji je zajedno s direktorima ureda breljanske i baškovoške Turističke zajednice bio na štandu Makarske rivijere, naznake turističke sezone, kada je riječ o ljetovanju Austrijanaca su više nego dobre.

Na sajmu Ferienmesse bilo 850 izlagača iz 50 zemalja, a priliku da upozna turističku ponudu od Brela do Gradca, imalo je više od 150 tisuća Austrijanaca. Naime, gosti iz nama susjedne države su treći u Hrvatskoj po broju dolazaka, a najčešće za svoj odmor biraju privatni smještaj.

Dobre vijesti za Hrvatsku, kao jednu od najpopularnijih destinacija među austrijskim ljubiteljima putovanja, stigle su već sa službenog otvorenja sajma, u sklopu kojeg su organizatori naveli predviđeni intenzitet putovanja austrijskih gostiju od visokih 90 posto u turističkoj 2019. Jedan dio te populacije putuje i do četiri puta godišnje te se uz takve navike putovanja austrijskih gostiju, očekuje intenzivna turistička godina.

- Ovo je prvi turistički sajam u ovoj godini, a na kojem se makarska TZ predstavlja kao dio cjeline brenda Makarska rivijera. Drago nam je da Austrijanci žele ljetovati kod nas, jer samo u Makarskoj mogu birati bogatu ponudu od 15 tisuća postelja u privatnom smještaju, a koji rado preferiraju. U veljači nas čeka nastup na turističkom sajmu u Njemačkoj, a potom i ostale turističke promocije – ističe Hloverka Novak Srzić, direktorica Ureda TZ Makarske, dodajući kako će se ove godine prvi put Makarska Riviera oglašavati kao klaster.

 

 

J. Morović/TZ

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh