Gradac:Udruga „Gundevaj“ sutra organizira brujetijadu na kojoj će kuhati 25 ekipa i brujet dijeliti gratis

U Gradcu sutra s početkom u 20 sati na spomeniku Gradina, Eko udruga „Gundevaj“ organizira brujetijadu. Bit će dobre domaće spize, glazbe, veselja i druženja za sve, poručuju organizatori. Nije ni čudo što su gosti Gradca sve zadovoljniji i brojniji. Tamošnji domaćini se trude uvijek novim idejama obogatiti turističku ponudu. Ove godine Eko udruga „Gundevaj“  osmislila je i organizirala za sutra nesvakidašnju feštu. Pripremili su se i organizirali prvu brujetijadu na Makarskom primorju. Okupili su 25 ekipa iz: Gradca, Ploča, Baćine, Neretve i drugih mjesta koje će, svaka na svoj način, kuhati brujet za prste polizat. Pokazali su da to mogu prvi put kada je TZ Općine Gradac slavila ulazak u EU. Tada je, kako doznajemo od Monike Stipić, predsjednice Udruge „Gundevaj“ pala odluka da i ljeti kada europski turisti dođu na gračko žalo, naprave brujet kakav će se pamtiti. Sve što skuhaju podijelit će gratis svojim gostima s kojima će se sve do jedan sat sljedećega dana veseliti i pjevati. Dalmatinska pjesma pratit će cijeli događaj, a svi zainteresirani su dobro došli.

Drugog kolovoza performansi i pjesma 

I ni to neće biti kraj zabavama koje priređuje Eko udruga „Gundevaj“ iz Gradca. Druge večeri nastavljaju sa zabavom. S početkom u 20 sati 2. kolovoza u njihovoj organizaciji umjetnici iz Udruženja umjetnika „Bellarte“ iz Sarajeva predstavit će se performansima u stilu baleta i kazališnih izvođenja, a potom je nastup DJ Tornada i na kraju Klape Kačić.

Organiziranjem ove dvije atraktivne manifestacije u Gradcu, mladi iz Eko udruge „Gundevaj“ još jedanput pokazuju i na ovaj način prezentacijom autohtonih jela i pjesme osim svojih redovitih aktivnosti na očuvanju prirode, koliko vole svoje mjesto i koliko se trude očuvati autohtonost zavičaja i poboljšati kvalitetu ukupne turističke ponude. 

Piše  Janja Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh