Još jedna generacija srednjoškolaca završila svoje školovanje

U subotu navečer održane su u hotelima Meteor i Dalmacija maturalne večeri makarskih srednjoškolaca. Učenice i učenici, profesori i roditelji, pa i prijatelji, okupili su se kako bi posljednji put pozdravili ovu generaciju srednjoškolaca.

O uspjesima će se još razgovarati jer su državne mature i obrane maturalnih radnji pred učenicima, a potom i upisi na fakultete ili potraga za poslom.

Same maturalne večeri protekle su uobičajeno kao i norijada. Bilo je tu svečanih haljina i odijela, bilo je pretjerivanja u svakom pogledu, bilo je alkohola, a posljedice su se mogle vidjeti i u nedjelju u prijepodnevnim satima. Sve u svemu parada kiča i pijanstva, kako kaže stih jedne pjesme.

Kada se zna da su i maturalne ekskurzije postale opterećenje za profesore, za roditelje i za same škole, jasno je kako se nešto mora mijenjati u proslavama završnih dana maturanata. Na ministarstvu, školama, roditeljima i samim učenicima je da završetak škole definiraju i prilagode potrebama i mogućnostima svih. Takvo iživljavanje i lomljenje klupa po razredima, ležanje pijanih u nedjeljno prijepodne po kalama, skupe toalete i još skuplje ekskurzije su nepotrebne i nedolične za završetak školovanja jedne generacije.

  • piše Ivo Ćurković
  • snimio Željko Kovačić

Plesalo 180 maturanata s razrednicima

Maturanti Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića maturantski ples otplesali su u hotelu Dalmacija 19. svibnja.  Maturantski ples zaplesalo je 180 učenika, odnosno šest razreda  i njihovi razrednici: 4.A (opća gimnazija), razrednik Čedomir Vodanović; 4.L (jezična gimnazija), razrednik Matko Španje; 4.C (ekonomska), razrednica Cvijeta Srzić Savić i 4.D (ekonomska), razrednik Mario Udovičić; 4.E ( hotelijersko- turistički tehničar), razrednik Roko Mimica i 4.F (hotelijersko- turistički tehničar), razrednica Iris Jurčević Srzić. Uz nezaboravan ples, radost i zabavu samih maturanata  dobru raspoloženju pridonijela je glazbom i „Nevera“.

  • Piše  Janja Glučina

Na maturantskom plesu maturanti pet razreda

Maturanti Srednje strukovne škole u Makarskoj u subotu su proslavili  kraj srednjoškolskog obrazovanja. Na maturantskom plesu okupili su se učenici  pet odjeljenja: 4.L (HTK) s razrednicom Marinelom Bušelić, 4.G (elektro-tehničari) i razrednica Svjetlana Mravičić, 3.FS (strojari i frizeri) s razrednicom Radmilom Luketina, 3.I (trgovci) i razrednica Nikolina Nola, te 3.HK (kuhari i konobari) zajedno s razrednikom Borom Ravlićem  i svi zajedno zaplesali uz glazbu benda  „Adria“.

Bilo je super  dobro i zabavno, rekoše maturanti koji su slavili do jutarnjih sati u nedjelju.

  • Piše  Janja Glučina

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh