Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » MAKARSKI GEORAD SVI TRAŽE Pripremaju gradilišta od Dubrovnika, Rastovca, Šibenika, Rijeke, Pule do Zagreba

MAKARSKI GEORAD SVI TRAŽE Pripremaju gradilišta od Dubrovnika, Rastovca, Šibenika, Rijeke, Pule do Zagreba

MAKARSKI GEORAD SVI TRAŽE Pripremaju gradilišta od Dubrovnika, Rastovca, Šibenika, Rijeke, Pule do Zagreba
Strojevi i kamioni makarskog Georada najmanje se mogu vidjeti na gradilištima na Primorju jer pune ruke posla imaju na cijelom Jadranu, sve do Zagreba, gdje obavljaju lavovski dio priprema gradilišta za budući rotor.

O snazi Inženjering Georada d.o.o., vlasnika Tončija Kurilja Jabuke, govori podatak od 120 zaposlenih te ogromnom voznom parku i strojevima. Rijetko neki od 25 bagera, 15 različitih građevinskih strojeva, 20 kamiona, 4 labudice, drobilice, i još brojna druga mehanizacija, miruju.

Među onima koji grade ugled Georada je mladi makarski inženjer Ivica Ivanković, koji je koordinator gradilišta na dubrovačkom području, a njih je nekoliko.

- Naša firma je specijalizirana za niskogradnju, znači radimo na zemljanim iskopima pripremama terena da se može krenuti s temeljima. Gotovo dvije godine smo bili angažirani na projektu Groblja na Dubcu u Župi dubrovačkoj, a ovih dana završavamo dio našeg posla na kolektoru u Mokošici. Istodobno Georadova mehanizacija priprema gradilišta za Studentski dom u Lapadu, novu osnovnu školu na Montovjerni te zgrade APN-a u Mokošici – ističe Ivanković, koji se kao građevinski stručnjak kali na terenima hrvatskog juga.

I dok je jedna ekipa Georad inženjeringa angažirana u Dubrovniku strojevi makarskog građevinara, drugog po snazi u Hrvatskoj, u punom su angažmanu u Šibeniku, na podzemnoj garaži, u Puli na gradilištu kampa Funtana. Svakako najzahtjevniji dio posla je u Zagrebu na rotoru, a koji će potrajati više od godinu dana.

Tako uz turizam, makarsku perjanicu, Inženjering Georad kroz građevinsku branšu, jača gospodarsku sliku grada.

 

 

J.Morović

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh