Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » JOŠKO LELAS, PREDSJEDNIK UPRAVE HOTELA MAKARSKA, O VELIKOM ULAGANJU Meteor u novom, prepoznatljivom, Valamarovom standardu otvara sredinom ožujka

JOŠKO LELAS, PREDSJEDNIK UPRAVE HOTELA MAKARSKA, O VELIKOM ULAGANJU Meteor u novom, prepoznatljivom, Valamarovom standardu otvara sredinom ožujka

JOŠKO LELAS, PREDSJEDNIK UPRAVE HOTELA MAKARSKA, O VELIKOM ULAGANJU Meteor u novom, prepoznatljivom, Valamarovom standardu otvara sredinom ožujka
- Turistička sezona 2018. bila je uspješna za Hotele Makarska d.d.. Kvalitetna ponuda pridonijela je ostvarenju dobrih poslovnih rezultata pa tako i dobrom popunjenošću kapaciteta Hotela Makarska. Broj noćenja bio je na razini 2017. godine, odnosno u blagom porastu – ističe Joško Lelas, predsjednik Uprave Hotela Makarska d.d., a s kojim smo razgovarali o velikim pripremama najveće makarske hotelske kuće za nadolazeću sezonu.

 

Kakve su najave za turističku 2019?

-S obzirom na investicije u tijeku i nove proizvode koje ćemo imati u ponudi u nadolazećoj sezoni vjerujemo da će naši gosti biti zadovoljni te da će rado odsjedati u Hotelima Makarska. Buking naših kapaciteta je zadovoljavajući i sve se odvija prema očekivanjima.

 

 

Kako teku pripreme?

- Pripreme za sezonu 2019. teku u skladu sa planiranim aktivnostima i dinamikom. Kontinuirano ulaganje u kvalitetu i ponudu sadržaja i usluga dugoročni je cilj našeg poslovanja što se odnosi i na investicije u ovoj godini.

 

 

U hotelu Meteor se podiže kvaliteta usluge?

- U hotelu Meteor za sezonu 2019. bit će dovršena prva faza planirane rekonstrukcije i redizajna hotela čime će se pozicionirati kao obiteljski odmorišni hotel. Ukupna vrijednost ulaganja u prvoj fazi iznosi više od 15,1 milijuna kuna, a obuhvaća kompletnu rekonstrukciju i redizajn restorana kako bismo našim gostima zagarantirali istinski gastronomski doživljaj prepoznatljivog Valamarovog standarda, redizajn lobby bara, redizajn 111 smještajnih jedinica i redizajn recepcije i pool bara.

 

 

Je li se investira u još neki objekt?

- U ostalim objektima nema značajnijih zahvata pored redovnog održavanja. Kod hotela Rivijera pristupili smo renoviranju i osvježenju soba te vjerujemo kako će naši gosti sa zadovoljstvom prihvatiti ovaj novitet. Za hotel Dalmacija radimo također pripremu projekta cjelokupnog renoviranja, a trenutno saniramo i Lučicu ispred hotela.

 

 

Kada se otvaraju pojedini hoteli?

- Sezona kreće s otvaranjem hotela Meteor sredinom ožujka, u travnju je planirano otvaranje hotela Dalmacija, a krajem travnja odnosno početkom svibnja otvaranje hotela Rivijera.

 

 

Mijenja li se struktura gostiju?

- Smatramo da u ovoj sezoni neće doći do značajnijih promjena u strukturi gostiju koji nas posjećuju.

 

Radi li se na drugačijoj ponudi u odnosu na 2018.?

-Novitet u ponudi ove sezone u odnosu na 2018. rezultat je ponajviše investicija u F&B outlete. Već smo prethodno spomenuli i redizajn restorana Mediteraneo u hotelu Meteor što će donijeti prepoznatljivu Valamarovu gastro ponudu.

Radi se o obiteljski orijentiranom restoranu mediteranskog štiha s posebno dizajniranim kutkom za djecu, koji kvalitetu jamči svježim namirnicama pripremljenim ispred gosta, a upotpunjuje je s pomno odabranom ponudom vina i drugih pića.

Također, novi lobby bar, osim što će osvježiti cjelokupni prostor hotela, dobit će i novu ponudu hrane i pića u skladu sa svjetskim trendovima.

 

Jeste li osigurali radnike za sezonu. Podsjetite koliko je stalno zaposlenih, koliko stalnih sezonaca, i koliko će biti novog zapošljavanja?

- Na vrhuncu turističke sezone Hoteli Makarska zapošljavaju oko 330 djelatnika. Kompanija je aktivno uključeno u mjeru poticanja zapošljavanja „Stalni sezonac“ te će istom biti obuhvaćeno oko 110 sezonskih radnika.

 

Je li plaća ono čime privlačite zaposlene? Kolika je? Ima li drugih pogodnosti?

- Kvalitetna primanja samo su jedna od pogodnosti koju nudimo našim zaposlenicima. Osim toga nudimo i kvalitetne edukacije, razne programe nagrađivanja te planiramo i uvođenje novih stimulacija za zaposlenike. Kompanija je na tržištu prepoznata kao korektan i poželjan poslodavac koji svojim zaposlenicima osigurava primjerene uvjete rada i poticajno radno okruženje.

 

Razmišljate li u Valamaru da neki od hotela ima cjelogodišnje poslovanje?

- Hoteli Makarska zajedno sa Valamar Rivierom razmatraju i procjenjuju mogućnosti cjelogodišnjeg rada nekog od objekata u narednim godinama.

 

 

 

 

Jasna Morović/IvoR-HM

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh