GRAD RADI NA POVEĆANJU PARKINGA Uređuje se mreža od Dugiša do Zelenke

GRAD RADI NA POVEĆANJU PARKINGA Uređuje se mreža od Dugiša do Zelenke
Grad ustrajno radi na povećanju broja parkirališnih mjesta, i koliko god se svake godine uredi novi parkirališni prostor ili zona, to je nedovoljno, osobito za vrijeme turističke sezone.

Zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ je odgovarajući na upit gradske vijećnice Jagode Martić, a koju je zanimala naplata parkinga i otvaranje novih, naglasio da će Grad Makarska, po zacrtanim planovima, u skorijoj budućnosti biti bogatiji za više stotina parkirališnih mjesta od Dugiša do Zelenke. K tome će se osuvremeniti naplata na postojećim parkinzima kao što su Sinokoša i Živkin dvor. Kada se Grad upiše kao vlasnik moći će naplaćivati parkirališna mjesta u Ulici molizanskih Hrvata.

-Na Dugišu u ‘rupi’ ćemo urediti parking za tri stotine automobila. Čekamo rješenje sudskog spora koje ide u dobrom pravcu. Pokrenuli samo sudski postupak za površinu od 7000 četvornih metara na zapadnom ulazu u grad, na skretanju za Veliko Brdo, gdje planiramo urediti parkirališni prostor. Novi parking, odnosno podzemnu garažu, planiramo i kod crkve Kraljica mira na Zelenki. Tako bi umnogome riješili problem nedostatka mjesta za parkiranje u zapadnom dijelu grada. Novac koji uprihodujemo od naplate parkiranja korisno ulažemo u povećanje parkirališnih mjesta – naglasio je zamjenik gradonačelnika Vranješ.

 

 

 

J.M./IvoR

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh