Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » NAJESEN NA FAKULTET U MAKARSKU Sve bliže otvaranju Hotelijersko-turističkog fakulteta

NAJESEN NA FAKULTET U MAKARSKU Sve bliže otvaranju Hotelijersko-turističkog fakulteta

NAJESEN NA FAKULTET U MAKARSKU Sve bliže otvaranju Hotelijersko-turističkog fakulteta
Otvaranje fakulteta u Makarskoj trebalo bi se realizirati za nešto više od pola godine. Naime, rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. Dragan Ljutić sa suradnicima je boravio u Makarskoj gdje je najavio da će učiniti sve da se fakultet otvori u listopadu, dakle akademskoj 2019./2020. godini. Riječ je o Hotelijersko-turističkom fakultetu, koji će biti smješten u zgradi, a u okviru Franjevačkog samostana u Makarskoj. U prvoj generaciji indekse će dobiti 30 studenata.

Kako je naglasio rektor Ljutić, projekt je zahtjevan i traži puno posla, a u svemu ima veliku podršku Grada i Županije. Bit će to sveučilišni studij, i trajat će pet godina. Prof. dr. Ivan Pavić bit će voditelj dislocirane jedinice Splitskog sveučilišta, a po programu najsličniji onom opatijskom.

Već odavno gradonačelnik Jure Brkan i predsjednik makarskog Gradskog vijeća Marko Ožić Bebek Makarsku vide kao studentski grad. Od prvog dana podržavaju ideju rektora Ljutića, i kako kažu, maksimalno će pomoći oko realizacije.

Makarska kao studentski grad bio je san generacija koje su fakultete pohađale u gradovima širom Hrvatske. Otvaranje visokoškolske obrazovne ustanove ima nemjerljivu vrijednost i time što će se obrazovati kadrovi koji postaju sve deficitarniji, a Makarska s Primorje, ih nema. Tako će sada makarski maturanti moći iz školske klupe samo produžiti na fakultet u svom gradu.

 

 

 

 

J.M./IvoR

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh