Vi ste ovdje:Početna » Mozaik » BARBARA MARKOVIĆ, EDUKATOR ZA PRIVATNI SMJEŠTAJ Iznajmljivači su domaćini, s tom puninom moraju se odnositi prema gostu

BARBARA MARKOVIĆ, EDUKATOR ZA PRIVATNI SMJEŠTAJ Iznajmljivači su domaćini, s tom puninom moraju se odnositi prema gostu

BARBARA MARKOVIĆ, EDUKATOR ZA PRIVATNI SMJEŠTAJ Iznajmljivači su domaćini, s tom puninom moraju se odnositi prema gostu
Priprema turističke sezone obično podrazumijeva uređenje smještajnog i drugog kapaciteta, a nekako kao da je ‘rad na sebi’, stavljen u sporedni plan. Makarska Turistička zajednica u suradnji s TZ Županije, nastoji mijenjati takvu praksu. Organizira niz predavanja i edukacija na kojima se privatni iznajmljivači i svi koji se bave turizmom uče što znači biti poduzetnik u turizmu, pravima i obvezama, povezivanju privatnog smještaja s ponudom destinacije, ali i kako uopće komunicirati s gostom putem interneta.

Upravo je Radionica engleskog jezika u hotelu Biokovo, koju je vodila Barbara Marković, dala nova znanja i vještine o tome kako koristiti alate u komunikaciji s gostima.

- Vodeći radionice u educiranju više ne koristim termin privatni iznajmljivač, već domaćin. U toj riječi sadržana je sva punina kakav bi trebao biti odnos domaćin-gost od prvog trenutka, klika na mail pošti. Kada gost osjeti da je dobro došao od prvog trenutka, i ako postoje neki nedostaci, on ih neće stavljati u prvi plan. Naši domaćini moraju biti svjesni što znači poseban pristup svakom gostu, osmijeh, želja da mu se pomogne, spremnost na dodatne informacije. U svim tim komponentama stvara kompletnost usluge, a zbog kojeg će gost biti vjeran svom domaćinu, i vraćati se- ističe Marković.

 

 

 

J.M./IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh