Udruzi Rockatansky vraćeno ‘ljetno vrijeme’, Petru Panu kazna od 10.000 kuna

Epilog priče o makarskoj udruzi Rockatansky, koja  je zadnjih dana izazvala velik interes javnosti, napokon je poznat – nakon sastanka s predstavnicima udruge, gradonačelnik Tonči Bilić skinuo je sankciju s radnog vremena poznatom okupljalištu makarskih alternativaca, koje tako od danas ponovo radi do dva sata ujutro. Podsjetimo, zadnjih je dana prostorija udruge radila samo do ponoći nakon gradske odluke kojom im se skraćuje radno vrijeme za dva sata, a kao razlog su navedene česte pritužbe građana za remećenje Javnog reda i mira.  Odluka je izazvala i dosta negativnih komentara u javnosti, došlo se i do organiziranja manjeg tihog prosvjeda pred ‘Rokijem’,  no nekoliko dana kasnije čini se da je problem riješen na zadovoljstvo obiju strana.

-    Nažalost se očito trebalo dogoditi da Grad najprije poduzme sankcije propisane važećim zakonima RH da bi nakon ovog razgovora, koji se po mom mišljenju trebao dogoditi mnogo ranije, došli do jednog kompromisnog rješenja. Ukratko, odlučili smo da se udruzi Rockatansky omogući još jedna prilika, kazao je gradonačelnik Makarske Tonči Bilić, dodavši da u slučaju kršenja dogovora više neće biti popuštanja. – U pitanju je čin dobre volje mojih suradnika i mene, koji nije donijet pod ikakvim pritiskom javnosti, a koji pokazuje da ipak razumijemo probleme s kojima se udruga Rockatansky susreće. Međutim kao što sam kazao njima na sastanku, ponavljam i sada: Ja ne želim ulaziti u to u kakvom je odnosu udruga Rockatansky sa svojim susjedima, već mogu samo ulaziti u činjenice da je, za primjer, od 1. srpnja do 27. srpnja zaprimljeno desetak i više prijava koje se odnose na udrugu Rockatansky a primjerice samo jedna vezana uz disko klub Petar Pan, dodaje Tonči Bilić.

Predsjednik udruge Rockatansky Vitomir Grubišić pozdravio je ovakvu gradonačelnikovu odluku poručivši u ime udruge da će učiniti sve da međusobni odnosi Rockatanskog i Grada ostanu dobri i ubuduće.- Meni je jako drago da su predstavnici Gradske vlasti pokazali razumijevanje, jer sve što se događa oko udruge Rockatansky, događa se upravo najviše za ovaj grad, te u službi njegove kulturne ponude. Mi ćemo kao udruga učiniti sve da poboljšamo međusobnu komunikaciju s Gradom i gradskim službama, te ćemo poštovati dozvoljeno radno vrijeme, kazao je Grubišić.

Vezano za priču o javnom redu i miru, dodajmo i to da je  disko klub Petar Pan friško kažnjen s iznosom od 10.000 kuna jer je bez odobrenja Grada 30.srpnja tamo održan koncert pjevača Saše Matića.

- Činjenica je da je za otvoreni koncert Jelene Rozge Grad dao odobrenje disko klubu Petar Pan u trajanju od 23 sata navečer do 2 sata ujutro, te da su upozoreni da će se razmotriti pitanje daljnjeg davanja suglasnosti za održavanje koncerata ukoliko ne budu ispoštovali rokove. Temeljem zapisnika komunalnog redarstva koji je sastavljen u 2:25 sati i iz kojeg je vidljivo da rok nije ispoštovan, Petar Pan nije dobio odobrenje za koncert Saše Matića. Kako je unatoč svemu koncert održan, naplaćena im je kazna, obrazložio je makarski gradonačelnik.

Piše Ozren Franić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh