Vi ste ovdje:Početna » Sport » TRINAEST MLADIH ZMAJA Roko Matijašević novi u dresu Hajduka

TRINAEST MLADIH ZMAJA Roko Matijašević novi u dresu Hajduka

TRINAEST MLADIH ZMAJA Roko Matijašević novi u dresu Hajduka
Čak trinaest izdanaka škole nogometa makarskog četvrtoligaša Zmaja trenutno svoje nogometno znanje usavršavaju u različitim selekcijama HNK Hajduka iz Splita. Potvrdio nam je to Darko Vlatković koji uspješno vodi Zmajevu školu nogometa koja posljednjih godina bilježi jako dobre rezultate. Sada veliki klubovi preko svojih skauta prepoznaju talentirane dječake već u na počecima njihove karijere i dovode ih u svoje. Tako između ovih dvanaest mladih nogometaša ima rođenih 2001. godine pa sve do devetogodišnjaka (2009).

Ivan Brnić i Marin Vujčić (2001.) već su duži niz godina u Hajduku, a Brnić je već priključen drugoj seniorskoj momčadi te je standardni reprezentativac Hrvatske u svom uzrastu. Ivan Perić (2002.) vratar je kadeta Bijeli,  a Ante Glavina i Leo Petrović (2003.) također su članovi te selekcije. Rino Škorlić i Mislav Petrović (2004.) redovno igraju u pionirskom sastavu, a tu je i nešto mlađi Vito Šimić (2005), Ivano Carević (2006.) Ivan Raos (2007) mlađi je pionir, dok su Ivan0 Raos i Grgo Vujčić (2007.) u proširenoj selekciji mlađih pionira. Ivan Vidaković (2009.) je u kategoriji početnika.

Roko Matijašević (2004.) novo je Zmajevo ime među kadetima Hajduka. On je zaobilaznim putem došao u Hajduk. Naime nakon samo jesenske polu sezone odigrane za Solin treneri Hajduka doveli su ga na Poljud.

- Ovi odlasci bude u nama dvostruke emocije. Tužne jer ostajemo bez izvrsnih mladih igrača koji su bili nosioci igre Zmaja u svojim kategorijama. Sa druge strane veseli jer ovi mladići su otišli u veliki klub, a njihovi odlasci su dokaz kvalitetnog rada sa mladima u našem klubu. Ovim momcima želimo sve najbolje u njihovim karijerama i da pokoji dođe do reprezentativnog dresa.

Svakako treba pohvaliti sve trenere koji su trenirali ove igrače, a isto tako treba reći kako su oni pokazali da se i iz manjih klubova može dospjeti do onih najkvalitetnijih -  zaključio je voditelj škole nogometa Zmaja prof. Darko Vlatković.

 

J. Kovačević/D.V.

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh