Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » GRADU MAKARSKOJ Za nastavak projekta ”Marendajmo zajedno” 426.328,52 tisuća kuna bespovratnih sredstava

GRADU MAKARSKOJ Za nastavak projekta ”Marendajmo zajedno” 426.328,52 tisuća kuna bespovratnih sredstava

GRADU MAKARSKOJ Za nastavak projekta ”Marendajmo zajedno” 426.328,52 tisuća kuna bespovratnih sredstava
Zahvaljujući uspješno pripremljenoj prijavi, Grad Makarska će i drugu godinu zaredom nastaviti provedbu projekta ”Marendajmo zajedno – osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva ”. Odlukom o financiranju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Grad Makarska dobio je 426.328,52 kuna bespovratnih sredstva zahvaljujući kojima će u tekućoj školskoj godini osigurati besplatne marende za preko 400 učenika!

Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije u sklopu Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. -2020, a bespovratna sredstva ostvarena su temeljem prijave u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga ”OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE ZA DJECU U RIZIKU OD SIROMAŠTVA”. Nositelj projekta je Grad Makarska zajedno s partnerima, osnovnim školama oca Petra Perice i Stjepana Ivičevića.

Projektom je obuhvaćeno ukupno 416 učenika iz dvije osnovne škole koje djeluju na području Grada Makarske i to u Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića 236 učenika i u Osnovnoj školi oca Petra Perice 180 učenika. Ukupan broj krajnjih korisnika dobiven je provedbom preliminarnih anketa prema kriterijima definiranim u Uputama za prijavitelje ”Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (šk.god. 2018./2019.)

 

 

www.makakarska.hr

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh