SAVJETOVALIŠTE LANTERNA Radionice za mlade ‘Rješavanje konflikata mirnim putem’ 19. i 20. veljače

SAVJETOVALIŠTE LANTERNA Radionice za mlade ‘Rješavanje konflikata mirnim putem’ 19. i 20. veljače
Savjetovalište Lanterna organizira još dva treninga za mlade u utorak i srijedu, 19. i 20. veljače od 16-18 sati. Tema radionica je “Rješavanje konflikata mirnim putem”.
Mladi će uz voditeljicu radionica Gloriju Matić raditi na unaprjeđenju svojih znanja i vještina kada je u pitanju rješavanje konflikata, a time i unaprjeđenja međuljudskih odnosa. Na radionicama će se tražiti odgovori na pitanja – Kad ste se zadnji put imali neki konflikt? Koliko “burno” je bilo?, Koliko ste uspješni u mirnom rješavanju konflikta?, Koliko često se uspijevate “dignuti iznad situacije” i sagledati širu sliku?, Lupate li vratima i stvarima tijekom svađe?, Koliko dugo ne pričate s nekim s kim ste se posvađali?, Koliko ste svjesni svojih i tuđih osjećaja prilikom prepiranja?, Postoji li uopće način za rješavanje pojedinog sukoba na neki drugačiji (mirniji) način?, Kako uopće dođe do konflikta?
- Na ovom treningu polaznici će raditi najviše na sebi i na tome kako reagirati u situacijama kada su pod visokom frustracijom, kako postati svjestan sebe i svog ponašanja, kako okrenuti svoje ponašanje tijekom sukoba “u svoju korist” te koja ponašanja izabrati kako ne bi ugrozili odnos. Trening je organiziran u sklopu projekta “Možeš, ako misliš da možeš” koji je namijenjen mladima, a podržan je od Grada Makarske i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu – ističe Ivona Vučić, voditeljica projekta “Možeš, ako misliš da možeš”.

 

 

J.M./arhiva MP

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh