PRVA HMNL, 15. KOLO Novo vrijeme Apfel slavilo na Gripama

PRVA HMNL, 15. KOLO Novo vrijeme Apfel slavilo na Gripama
Reprizu prošlogodišnjeg finala futsal prvenstva Hrvatske, a ujedno i derbi 15. kola u Splitu su odigrali Split i Novo vrijeme Apfel. Trener domaćih Marinko Mavrović bio je pun brige uoči dolaska prvaka jer nije mogao računati na Luketina, Čizmića, Vladovića i Tešiju. S druge strane Teu Strunji nedostajao je samo Babić. Utakmica je počela otvorenom i napadačkom igrom jednih i drugih, a Marinović je u 2. minuti pucao na vrata gostiju. Bašković je odbio loptu u korner. Minutu poslije pokušao je Bajrušović čiji udarac je obranio Pavlović. Makarani su odigrali dobru akciju u 9. minuti, koju Osredkar nije uspio realizirati. Split je u 10. minuti imao veliku prigodu doći u vodstvo, Suton je snažno pucao sa desetak metara i pogodio gredu Baškovića. Kazna je stigla vrlo brzo kada je Kazazić iz slobodnog udarca sa desetak metara pospremio loptu u mrežu domaćih za 0:1. Marić je propustio u 15. minuti zabit za poravnanje u najboljoj akciji Splita. Sam je nakon presijecanja napada gostiju izbio ispred Baškovića kojeg je zaobišao, a lopta je otišla pored praznih vrata gostiju. Osredkar je pred odlazak na odmor povisio vodstvo Novog vremena na 0:2.

Početkom nastavka Split je smanjio na 1:2, Kosor je bio strijelac, a Marinović asistent. Novo vrijeme Apfel je povisilo rezultat u 24. minuti, Vuković je dodao Lucasu koji loptu šalje iza leđa Pavlovića za 1:3 Razigrani Osredkar bio je precizan u 26 za 1:4. Split je u 27. minuti smanjio na 2:4 kada je Sekulić savladao Baškovića nakon akcije koju je započeo Marinović. Makarani su povisili rezultat u 34. minuti preko Osredkara koji je pogodio nakon kontranapada gostiju. Utakmicu je neizvjesnom pokušao učiniti Marinović, kada je u 37. minuti bio precizan udarcem sa 12. metara. Splićani su od tada igrali sa igračem-vratarom, Eduardo je presjekao dodavanje domaćih i pogodio nečuvana vrata Splićana za konačnih 3:6

 

Split – Novo vrijeme Apfel     3   :   6     (o : 2).

Strijelci. 0:1 Kazazić (11.), 0:2 Osredkar (19.), 1:2 Kosor (22.), 1:3 Lucas (24.), 1:4 Osredkar (26.), 2:4 Sekulić (27.), 2:5 Osredkar (34.), 3:5 Marinović 8 (37.), 3:6 Eduardo (39.).

Split: Pavlović, Kosor, Suton, Marić, Marinović, Balić, Lučić, Rendić, Hrstić, Jurlina, Čorluka, Jurjević, Kirevski, Sekulić.

Trener: Marinko Mavrović.

Novo vrijeme Apfel: Bašković, Osredkar, Bajrušović, Kazazić, Eduardo, Vuković, Lucas, Sokol, Buljan, Musinov, Andrijašević, Nižetić, Mladinov, Herceg.

Trener: Teo Strunje.

Najbolji igrač: Igor Osredkar (novo vrijeme Apfel).

 

J. Kovačević/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh