Vi ste ovdje:Početna » Naglaseno » GRADSKO NATJECANJE IZ PRVE POMOĆI OŠ Stjepana Ivičevića najbolja u pružanju prve pomoći domaćin županijskom susretu

GRADSKO NATJECANJE IZ PRVE POMOĆI OŠ Stjepana Ivičevića najbolja u pružanju prve pomoći domaćin županijskom susretu

GRADSKO NATJECANJE IZ PRVE POMOĆI OŠ Stjepana Ivičevića najbolja u pružanju prve pomoći domaćin županijskom susretu
U organizaciji Crvenog križa Makarska održano je gradsko natjecanje iz Prve pomoći u OŠ o. Petra Perice na kojem su znanje i vještine prezentirala djeca iz obje makarske osnovne škole.

Nakon pismenih testova djeca su na ukupno šest različitih vrsta ozljeda i oboljelih stanja pružala prvu pomoć svojim školskim kolegama prema scenarijima koji se mogu dogoditi u njihovom okruženju, školi ili na sportskom natjecanju. U dvosatnom natjecanju pobijedila je ekipa iz OŠ Stjepana Ivičevića u sastavu Ana Miočević, Mihaela Grabner, Korina Šulenta, Katarina Prša i Neven Ćulav, a koju je pripremao prof. Antonio Đerek.

- Dojmovi djece su iznimno pozitivni, a pokazano znanje obje škole pohvalio je i dr. Darko Granić koji je prepoznao u dosta djece afinitet da se jednog dana mogu vidjeti i u medicinskoj struci. Za realan prikaz ozljeda pobrinuli su se Iris Skender Matikov i Goran Novović, naši volonteri šminkeri, obučeni od strane Hrvatskog Crvenog križa. Pobjedničkoj ekipi slijedi dodatna edukacija i priprema za međužupanijsko natjecanje koje će se za mjesec dana održati upravo u Makarskoj u njihovoj školi. Ovo je drugo domaćinstvo Makarske na županijskoj razini od samostalnosti Republike Hrvatske i na to smo jako ponosni – ističe Gloryan Grabner, ravnatelj Crvenog križa Makarska.

 

 

J.M./CK

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh