Vi ste ovdje:Početna » Sport » MLADI TENISAČ IVAN ŠODAN Stigao do finala Kvarner Opena

MLADI TENISAČ IVAN ŠODAN Stigao do finala Kvarner Opena

MLADI TENISAČ IVAN ŠODAN Stigao do finala Kvarner Opena
Tenis klub Kvarner Rijeka bio je organizator turnira U-16 Tenis Europa Junior Toura na kojem je nastupilo 64 tenisača iz 25 zemalja, a Ivan Šodan iz Brela igrao je u finalu međunarodnog turnira. Natjecanje je drugog ranga po snazi koje se igra u Europi za tenisače ovog uzrasta.

U finalnom meču koji je trajao gotovo šest sati (prekidan radi kiše) Šodan je protiv prvog nositelja Benjamina Privara izgubio rezultatom 6:7, 2:6. Šodan je kao 12. nositelj u prvom kolu savladao Dokića 6:1, 6:1, dok je i u drugom bio uvjerljiv sa 6:1, 6:0 protiv Penknera. U trećem je kolu pobijedio Gaubasa rezultatom 7:5, 6:3, a s njim je u paru igrao polufinale Kvarner Opena. S Enricom Baldissrriem je odigrao neizvjesno polufinale, nakon prvog izgubljenog seta Šodan je preokretom stigao do finala (83:6, 6:3, 6:2).

Iako nije uspio doći do naslova bio je ovo veoma uspješan tjedan za 14-godišnjeg Šodana koji je velika nada hrvatskog tenisa. Za sjajne rezultate ovog talentiranog tenisača najzaslužniji njegov dugogodišnji trener Ivica Bezinović koji najavljuje nastavak serije uspješnih rezultata mladog Breljanina.

J. K.

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh