LIBAR KORAKA Fotografije Tončija Bušelića zaključile 12. sezonu kulture u galeriji KUS Njega

LIBAR KORAKA Fotografije Tončija Bušelića zaključile 12. sezonu kulture u galeriji KUS Njega
Nakon čitavog niza zanimljivih večeri, književnih, umjetničkih i glazbenih gostovanja koja su se odvijala tijekom proteklih mjeseci, u petak je u Tučepima svečano završena dvanaesta sezona kulturnog programa u konobi/galeriji KUS Njega.

kusnjega_buselic120419_006Čast da svojom izložbom obilježi kraj aktualne sezone u galeriji Damira Tomića imao je naš sugrađanin Tonči Bušelić, dugogodišnji zaljubljenik u fotografiju, koji je ovom prilikom pod zajednički naziv “Libar koraka” sažeo neke od svojih najboljih radova snimljenih u proteklih nekoliko godina, te se svojom prvom samostalnom izložbom napokon i službeno predstavio makarskoj javnosti. – Već su zapravo i dvije godine prošle otkako smo prvi put Damir Tomić i ja razgovarali o mogućnosti izložbe, dugo se to vuklo jer mi nije bilo lako odlučiti se. kusnjega_buselic120419_004Međutim, na kraju sam obećao da ćemo je realizirati i drago mi je što se na kraju dogodila jedna jako lijepa večer – kazat će nam autor izložbe koji se za ovu priliku, objašnjava, koncentrirao na protekle tri godine svog fotografskog stvaralaštva i čiji je presjek smjestio na zidove već dobro poznatog kulturnog okupljališta u Tučepima. Izložba ‘Libar koraka’ tako predstavlja ukupno 50-ak fotografija, snimljenih uglavnom u Makarskoj, donoseći brojne detalje iz svakodnevnice dalmatinskog života, povezanih s morem, brodovima, kućama, ali i licima koje je Tonči Bušelić ovjekovječio svojim fotoaparatom.

kusnjega_buselic120419_008Inače, zaključnu večer sezone u KUS Njega, još jednom pred brojnim posjetiteljima, otvorio je domaćin Damir Tomić zahvalivši na podršci kroz čitavu proteklu sezonu, kao i za svih ukupno 12 godina koliko projekt KUS Njega živi, a nešto više o samom autoru i ovoj izložbi kazao je naš sugrađanin i djelatnik Gradske knjižnice Makarska Marino Srzić. Uz fotografije izložene na konobi, publika je u petak mogla vidjeti još i jedan dio Bušelićevih radova prikazan u posebno pripremljenom video materijalu, a kao i gotovo svaka večer u KUS Njega, i ova je imala svoju glazbenu stranu – kao posebni gosti nastupili su Ivo Babić i Bojan Mileta zaradivši također kusnjega_buselic120419_009veliki aplauz posjetitelja. Nakon završetka službenog dijela večeri uslijedilo je tradicionalno druženje do kasnih sati, a vjerojatno domaćin Damir Tomić već od danas slaže planove za novu, trinaestu sezonu koja počinje za nekoliko mjeseci. Podsjetimo, ova tučepska konoba i ljetna galerija još je tamo 2007. godine stidljivo počela s kulturnim programom privlačeći lokalne umjetnike, a do danas je program KUS Njega ugostio preko 150 gostiju i značajno se proširio van granica Makarskog primorja, dovodeći sve uglednija imena. Samo ove godine na popisu su se našli i Martina Mlinarević Sopta, Boris Dežulović, Ivica Ivanišević, Siniša Škarica, dok je Miljenko Jergović nakon gostovanja napisao da Tučepi imaju Svjetski kulturni centar.

O.Franić / IvoR

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh