Vi ste ovdje:Početna » Mozaik » NE NASJEDAJTE NA PONUDE ZA MASAŽU Starica u Zaostrogu ostala bez nakita

NE NASJEDAJTE NA PONUDE ZA MASAŽU Starica u Zaostrogu ostala bez nakita

NE NASJEDAJTE NA PONUDE ZA MASAŽU Starica u Zaostrogu ostala bez nakita
U stan 83-godišnjakinje u Zaostrogu došla je ženska osoba i lažno se predstavila kao medicinska sestra koja je došla pružiti usluge masaže, na što je ista i pristala. Međutim, nakon njenog odlaska primijetila je da joj nedostaje nakit. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Iz Policije ponovo upozoravaju i podsjećaju da su osobe starije životne dobi nerijetko na meti raznih prevaranata koji iskorištavaju njihovo povjerenje, nepažnju ili ih dovode u zabludu. Gotovo u pravilu, građani takve osobe puštaju u svoje domove bez prethodne provjere o kome se zaista radi te ih tijekom boravka u njihovom domu ostavljaju bez nadzora čime im olakšavaju činjenje kaznenih djela, u većini slučajeva prijevara i krađa.

- U cilju prevencije ove vrste kaznenih djela svim građanima, a posebice onima starije životne dobi savjetuju: Ne otvarajte vrata i ne puštajte u svoje domove nepoznate osobe sve dok niste sigurni o kome se zaista radi i što želi. Kada ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama – pozovite nekoga od obitelji ili susjeda da vam se pridruži. Ako je nepozvana osoba uporna u namjeri da uđe u vaš dom žurno obavijestite policiju, obitelj ili susjede. Posebno budite oprezni ukoliko netko traži vaše osobne podatke – osobni podaci su zakonom zaštićeni i može ih prikupljati  samo ovlaštena osoba uz vaš pristanak. Upamtite izgled osoba (boju kose i očiju, visinu, stas ), karakteristike govora kao i podatke o vozilu kojim su se sumnjive osobe dovezle. Ukoliko posumnjate u osobe, a posebice ako je počinjeno kazneno djelo odmah obavijestite policiju na broj 192 !, poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.

 

J.M.

 

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh