Vi ste ovdje:Početna » Mozaik » MLADI VJERNICI ŽUPE SV. ANTE PADOVANSKOG U Tučepima izvedena predstava „Stepinac – cvijet mučeništva“

MLADI VJERNICI ŽUPE SV. ANTE PADOVANSKOG U Tučepima izvedena predstava „Stepinac – cvijet mučeništva“

MLADI VJERNICI ŽUPE SV. ANTE PADOVANSKOG U Tučepima izvedena predstava „Stepinac – cvijet mučeništva“
Na Cvjetnicu u crkvenoj dvorani sv. Nikole Tavelića u Tučepima, uz nazočnost brojnih župljana i posjetitelja, premijerno je izvedena predstava mladih vjernika Župe sv. Ante Padovanskoga. To je bila i večer humanitarnog karaktera jer se prikupljao doprinos za udrugu Betlehem iz Splita. Program, tekst i režiju predstave osmislila je i napisala vjeroučiteljica Marina Šimić.

- Predstavom „Stepinac – cvijet mučeništva“ mladi su se htjeli pridružiti proslavi 100. obljetnice rođenja bl. Alojzija Stepinca i prisjetiti se neustrašivog pastira, primjera apostolskog žara i kršćanske čvrstoće te borca za život od začeća do prirodne smrti. Uz 19 mladih glumaca amatera i diplomiranu glumicu Laru Lalić, ulogu Stepinca je oživotvorio Čedomil Šimić. Župni i dječji zbor pod vodstvom i pjesmom Romane Lalić – Pejković glazbeno je obogatio večer. Predstava je izvedena u tri čina i to: Stepinčevo suđenje, njegov boravak u logoru u Lepoglavi te zadnji dani u Krašiću. Herojski primjer blaženog Alojzija Stepinca – istinskog cvijeta mučeništva, osnažio je ljubav prema Kristu i Crkvi i uveo župljane u Veliki tjedan, doznajemo od Brigite Mravičić.

 

 

J.M./B.M.

Print Friendly

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh