DOBRO KRENULA PREDSEZONA Za uskrsne blagdane u Makarskoj više od 6500 noćenja, duplo više nego lani

DOBRO KRENULA PREDSEZONA Za uskrsne blagdane u Makarskoj više od 6500 noćenja, duplo više nego lani
Ako je suditi po uskrsnim blagdanima i ostvarenih više od 6500 tisuće noćenja pred Makarskom je dobra turistička godina.

Kako doznajemo od Hloverke Novak Srzić, direktorice Ureda TZ Makarske, za Uskrs je u gradu bilo otvoreno osam hotela, a gosti su rado birali i privatni smještaj. Svemu tome je išlo na ruku lijepo vrijemeUskrsni doručak na kojem su mogli doživjeti tradiciju, naravno i ljubazni domaćini, tako da će blagdane sigurno zadržati u lijepom sjećanju i vratiti se ponovno.

Ako podsjetimo da je uskrsne blagdane prošle godine u Makarskoj provodilo oko tri tisuće gostiju, pomak je itekako vidljiv. Ne slučajno, dobro promišljena promidžba i prezentacija na nekoliko turističkih sajmova na kojoj je makarska Turistička zajednica sudjelovala, već daju plodove. Tome valja dodati i ovogodišnju bolju zračnu povezanost Splita s Njemačkom i Skandinavijom.

Pri analizi koji su gosti odabrali Makarsku najbrojniji su Nijemci, slijede ih domaći te turisti iz Bosne i Hercegovine, a značajan broj noćenja ostvarili su gosti iz Austrije, Švedske, Norveške, Finske, Velike Britanije, Poljske, Francuske, Španjolske, Turske. I nakon blagdana makarski hoteli bilježe dobar buking.

Stoga, najave makarske Turističke zajednice o stavljanju naglaska na predsezonu se realiziraju. Na vratima je 1. svibnja, a to je vrijeme kada neće doći u pitanje popunjenost hotela i privatnog smještaja.

 

J.M./IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh