ŽENSKA VATERPOLO REPREZENACIJA U-15 PRIPREMALA SE NA BAZENU GSC-a Bukić želi da utakmice u Makarskoj postanu tradicija

ŽENSKA VATERPOLO REPREZENACIJA U-15 PRIPREMALA SE NA BAZENU GSC-a Bukić želi da utakmice u Makarskoj postanu tradicija
Mlada vaterpolo reprezentacija Hrvatske (žene) po prvi je put boravila u Makarskoj na petodnevnim pripremama pred nastup na prvenstvu Europe koje će se održati u Rusiji sredinom svibnja. Pripreme i turnir organizirali su Hrvatski vaterpolo savez i VK Galeb MR, a na turniru su pored naše reprezentacije nastupili i reprezentacije Slovačke, Turske i Katalonije. Katalonke su igrale pod imenom BWMF Barcelona. Bio je ovo prvi put da su ljubitelji vaterpola u Makarskoj imali priliku vidjeti kako cure igraju vaterpolo, a igralo se također po novim pravilima koja će ubuduće biti standardna.

Za poklone reprezentacijama pobrinuli su se Turistička zajednica Makarske kao i udruge Sunce i Mike. Organizatori su na ulazu u bazen osigurali vodu, sok , štrudle, a sve to uz pomoć hidra izotoničkog napitka Apfela i Konzuma. Pekara Palma bila je kriva što su djeca uživala u svježe ispečenim štrudlama. Na ulazu u bazen također je bila postavljena kutija za donaciju obitelji kojima je ovakva pomoć potrebna. Izbornica Mia Šimunić i njezin pomoćnik Tino Vegar na pripremama i turniru imali su na raspolaganju igračice Andreu Marić, Lauru Virag, Filipu Petrić, Mojicu Jereb, Magdalenu Butić, Jelenu Crnički, Doru Vujević, Deu Domazet, Ninu Medić, Auru Stipanov, Klaudiju Jurić, Leticu Medveščak, Anu Goretu i Ivu Rožić.

Prvi dio turnira igrao se po sistemu svako sa svakim, hrvatske cure sa devet osvojenih bodova bile su prve u skupini. Sve tri utakmice odigrale su dobro i tako savladale Slovačku sa 13:9, Tursku 16:6 te Kataloniju 12:9. U finalu su za protivnice imale selekciju Katalonije, a nakon uzbudljive i do kraja neizvjesnog susreta nakon zasluženo slavile rezultatom 10:9. Treće mjesto pripalo je reprezentaciji Slovačke dok su cure iz Turske bile četvrte. Nakon završene finalne utakmice dogradonačelnik Makarske Dražen Nemčić, predsjednik HVS Perica Bukić i član uprave Galeba Slavko Ledić dodijelili su nagrade najuspješnijima.

Pojedinačne nagrade :

Najbolja igračica: Filipa Petrić (Hrvatska)

Najbolja vratarka: Latica Medveščak (Hrvatska)

Sa po 13 postignutih pogodaka prvo mjesto na listi strijelaca podijelile su Peralt Vidal (Katalonija) i Dea Domazet (Hrvatska).

Prvi ovakav turnir možda je malen po broju ekipa ali je velik za Hrvatski ženski vaterpolo. Bilo bi dobro da ovaj turnir prijeđe u tradiciju i da reprezentacija Hrvatske i dalje dolazi u Makarsku. Organizacija je bila na visokom nivou, a vaterpolistice su se odužile odličnim igrama, kazao je Perica Bukić.

 

J. Kovačević/IvoR

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh