Badminton spektakl na Veliku Gospu: Hrvatski i francuski reprezentativci zaigrat će na Kačićevom trgu

U organizaciji sportsko rekreacijske udruge Arka te uz pokroviteljstvo Grada Makarske u četvrtak 15.kolovoza će se na središnjem gradskom trgu održati velika ekshibicija u badmintonu, u kojoj će između ostalih sudjelovati zvijezde hrvatskog i francuskog badmintona dok će svi posjetitelji moći uživati u bogatom zabavnom programu i nagradnim igrama. Ovaj interesantni projekt, kojem je cilj popularizacija badmintona u Makarskoj, danas su u Kapetanskom salonu hotela Biokovo predstavili predsjednik SRU Arka Matko Milunović, te poznati glas Hrvatskog radija Damir Budanko.

- Cilj je prije svega jedna popularizacija badmintona koji je u svijetu izuzetno razvijen sport, te promocija mladih nada iz SRU Arka koja se razvija u jedan od centara badmintona u Dalmaciji, zbog čega smo odlučili organizirati jedan meč najvišeg ranga u kojem će se moći pogledati vrhunske igrače ovog sporta, te zabaviti publiku kroz program i niz nagradnih igara, kazao je Budanko, pojasnivši zatim detalje iz programa koji će se odvijati na Kačićevom trgu. Samo će događanje započeti, kako su najavili organizatori, dolaskom ‘admirala flote kralja Arthura’, koji će badmintonsku lopticu predati gradonačelniku Makarske Tončiju Biliću. Zatim će gradonačelnik i zamjenik Miro Družianić i sami oprobati badmintonsko igralište koje će biti postavljeno na trgu, te naposljetku baciti lopticu publici, a onaj tko je uhvati dobit će vrijednu nagradu – badmintonski reket hrvatskog reprezentativca Zvonimira Đurkinjaka s kojim je osvojio zlato na zadnjim Mediteranskim igrama.

Uz Đurkinjaka, tijekom ovog sportsko zabavnog showa na Kačiću nastupit će i Zvonimir Hoelbling, kao i Mateja Čića i Staša Poznanović, odnosno redom reprezentativci i reprezentativke te prvaci i prvakinje Hrvatske. – Makarska udruga Arka je sportska udruga koja postoji kako bi djelovala i razvijala se, a ne bila po strani i stagnirala a s druge strane, badminton je u hrvatskim okvirima sport s malenom obitelji, ali složnom i zato mi je izuzetno drago da smo uspjeli organizirati ovu manifestaciju kojoj će se odazvati vrhunska imena i hrvatskog i inozemnog badmintona, dodao je Matko Milunović kazavši kako će posebni gosti ovog badminton-spektakla, francuski reprezentativci (njih ukupno 17 op.a.), u Makarsku stići 13. kolovoza na pripreme te da će boraviti do 21. kolovoza. . Kažimo i to, egzibiciji na Kačićevom trgu bit će između ostalih nazočni predsjednik badminton saveza Velimir Čerkez, direktor saveza Slobodan Miščević kao i izbornik reprezentacije Silvio Jurčić. Za zabavu publike pobrinut će se Zoran Spajić, dok će Damir Budanko preuzeti ulogu voditelja programa.

O.Franić / Ž.Kovačić

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh