GALERIJA GOJAK DIO EDUKATIVNE MUZEJSKE AKCIJE Od 2. do 18. svibnja edukativne radionice o prehrani za osnovnoškolce

GALERIJA GOJAK DIO EDUKATIVNE MUZEJSKE AKCIJE Od 2. do 18. svibnja edukativne radionice o prehrani za osnovnoškolce
Hrvatsko muzejsko društvo od 1998. godine aktivno se uključuje u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja, 18.svibnja, organizacijom edukativne akcije za mlade posjetitelje muzeja. Voditelj edukativne akcije je Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju HMD-a. Godinama se ova akcija održava u trajanju od mjesec dana, a sama završnica se održava 18. svibnja. Svaki od uključenih muzeja kreira i realizira svoj program na zadanu temu, a tema se u pravilu poklapa sa zajedničkom temom koju predlaže ICOM (Međunarodni savjet za muzeje) . Tema ovogodišnje Edukativne muzejske akcije (EMA-e) je „(Pre)Hrana.”

- Gradska Galerija Antuna Gojaka kontinuirano sudjeluje u manifestaciji Ema-e od 2014. godine. U sklopu održavanja 24. Edukativne muzejske akcije (EMA-e), Gradska galerija Antuna Gojaka za sve zainteresirane organizira program pod imenom „Budimo fit s Gojakom“. Ovim programom Galerija će polaznicima skrenuti pozornost na važnost prehrane. Kroz radionicu podijelit ćemo hranu na makronutrijente, i detaljnije se upoznati sa funkcijom svakog makronutrijenta. Osim spomenutog, polaznicima ćemo ukazati kako zdrava prehrana može biti ukusna i zabavna za pripremati – ističe Toni Bilić, muzejski pedagog u Galeriji Gojak, a voditelj akcije.

 

 

Uzrast : razredi osnovne škole-mogućnost prilagodbe svakom uzrastu postoji

Trajanje : 45- 60 min

Termini : 2. svibnja – 18. svibnja

ponedjeljak – petak : 9 -12; dostupni su i ostali termini uz mogućnost prethodnog dogovora

Lokacija : Galerijski prostor

Voditelj : Toni Bilić

Napomena

Zbog ograničenog broja sudionika molimo Vas da svakako telefonom ili elektronskom poštom unaprijed najavite sudjelovanje.

 

Kontakt : 098 184 75 72

Mail : toni.bilic@hotmail.com

Facebook Galerije Gojak : galerija.gojak@facebook.com

 

MP/arhiva MP

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Sva prava na tekstove i slike pridržava gradsko glasilo Makarsko primorje.

Na vrh